CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Zonguldak'ın Devrek İlçesi'nde partisinin ilçe kongresine katıldı. Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ve Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın da katıldığı kongrede konuşan İnce, salonda emniyetin kamerasının bulunup bulunmadığını sordu. İnce, "Burada emniyetin kamerası yok mu? Çok ayıp. Zonguldak Emniyeti sınıfta kaldı. Her gittiğim yerde iki kamera takip ediyor. Ben onların canını yaktıkça onlar da dava açıyorlar. Nasıl olsa yargı onların arka bahçesi" dedi.

'İSMET PAŞA'YA DUA EDECEĞİNE KÜFÜR EDİYOR'

Başbakan Erdoğan'ın, her fırsatta İsmet İnönü dönemini eleştirdiğini hatırlatan İnce, "Çok partili yaşam sayesinde kayıkçının oğlu Başbakan, tornacının oğlu Cumhurbaşkanı oldu. Bunlar nankör olduğu için dua edeceğine, şükredeceğine, İsmet Paşa'ya küfür ediyorlar. 'CHP camilere saman doldurdu, ahır yaptı' diyor. İkinci dünya savaşı başlamış. Avrupa kan gölüne dönüşmüş. Hitler orduları saldırıyor. Yunanistan sınırımıza gelmiş. Camilerin içine saman dolduruldu doğru ama o samanların içine silah sakladılar. Bu memleketi savunmak için yaptılar bunu" diye konuştu.

'ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMANIZ'

"Dinimizi Başbakan'dan öğrenecek halimiz yok" diyen İnce, şöyle devam etti:

"Elhamdülillah biz de Müslümanız. Bunlara mı kaldı Müslümanlığımızı tartışmak? Ama ne yazık ki bu ülkede Müslümanlar ikiye ayrılıyor. Tayyip Erdoğan'dan sonra Müslüman olanlar. Bir de bizim gibi Kâlû Bela'dan beri Müslüman olanlar."

'BUNLARIN DERDİ, HUKUK VE PARAYI ELE GEÇİRMEK'

12 Eylül ve 28 Şubat'la ilgili açılan soruşturmalara da değinen İnce, şunları söyledi:

"Bunların 12 Eylül'ün yargılanmasından anladıkları şey 2 ihtiyarın yargılanmasından ibarettir. Bizim Kenan Evren ile Tahsin Şahinkaya'ya özel bir kinimiz yok. Önemli olan; Kim icazet verdi bu darbeye, kim nemalandı, kim kazandı? 12 Eylül'de asılan 17 yaşındaki çocukların idam emrini kim verdi, kim yaptı? Bunları bulmamız lazım bizim. Bunların özgürlüklerle, darbecilerin yargılanmasıyla yakından uzaktan alakası yok. Bunların 3 derdi var. Hukuku ele geçirmek, parayı ele geçirmek ve dini tek elde tutmak. Bunların hedefi budur. Başbakan, 'Darbecilerin yargılanmasını millet istedi, onun için yapıyorum' diyor. 'Hak, hukuk, adalet için yapıyoruz' demiyor. Peki bu millet zam istedi de mi zam yapıyorsun?"

Başbakan Erdoğan'ın, "28 Şubat'ta andıçlarla gazeteciler işinden atıldı" dediğini ifade eden İnce, "28 Şubat'a bakacağına sen kendine bak Tayyip Erdoğan. Bekir Coşkun'u kim işten attırdı? Cüneyt Ülsever'i, Necati Doğru'yu, Rahmi Turan'ı kim attırdı? Senin askerlerden ne farkın var. Ha Recep Paşa, ha Kenan Paşa. Birinin apoleti var, birinin apoleti yok" dedi.

MİT yasasını da eleştiren İnce, "Bakın bir MİT yasası çıkardılar. Kişiye özel yasa. Yani bir suç örgütü kurabilirler. Birinizi öldürebilirler. Bu, ak tosuncukların gladyosudur. Yeni faili meçhul cinayetler olacak bu ülkede" diye konuştu.

Konuşmasının ardından salondan ayrılan İnce, Çaycuma İlçesi'ne geçerek, geçen 6 Nisan'da çöken Çaycuma Köprüsü'nde inceleme yaptı ve kayıp yakınlarıyla görüşerek taziyede bulundu.



GG(EE/SS)