CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Manisa’nın Salihli İlçesi’nde düzenlenen gazeteci- yazar Uğur Mumcu’yu anma etkinliklerine katıldı. Salihli Şehir Tiyatrosu Salonu’nda düzenlenen etkinlikte konuşan İnce, iktidara, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve İstanbul’daki özel yetkili savcılara eleştirilerde bulundu.

Anayasa Mahkamesi tarafından kendisi ve Emine Ülker Tarhan’a kesilen 6 bin liralık cezayı devletten aldıkları maaşla ödeyeceklerini belirten İnce, "Bana cezayı kesen Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç yargıç mı? Hakim mi? Bu adam iktisatçı. Dünyada Anayasa Mahkemesi’nde hukukçu olmayan tek Başkandır. Rahmetli Turgut Özal hukukçuların Anayasa Mahkemesi’ne atanmasını düzenlerken o arada Haşim Kılıç’ı atıyor. Sonra Anayasa Mahkemesi bu kararı iptal ediyor fakat Anayasa Mahkemesi kararları geriye işlemediği için Haşim Kılıç orada kalıyor. Sonra Anayasa Mahkemesi Başkanı oluyor. Anayasa Mahkemesi, iktidarı denetlemekle görevlidir. Ama Anayasa Mahkemesi bugün AKP’yi koruma ve kollama noktasına gelmiştir. Muhalefeti dizayn etme, susturma görevi yapmaktadır. Biz bu cezadan sanki korkacağız. Devlet bize dünya kadar maaş veriyor biriktirip ödeyeceğiz. Senden mi korkacağız?"

SAVCILARA SESLENDİ

İstanbul’daki özel yetkili savcılara seslenen İnce, "Hemen yanı başımızda İzmir Belediye Başkanımızın 397 yıl hapsi isteniyor. Milletvekilimiz Silivri’de tutuklu. O özel yetkili İstanbul’daki savcılara sesleniyorum. Eğer siz görevinizi yapmak istiyorsanız İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Belediye Meclis üyeleri oradan ihale almışlar. Ey savcılar belge istiyorsanız belge bende. Sadece siz de yürek olsun o davaları açında göreyim" ifadelerini kullandı.

İNCE: "BİZ İKİ ŞEYE GÜVENİYORUZ"

Konuşmasında Başkaban Recep Tayyip Erdoğan’a da yüklenen CHP’li Muharrem İnce, "Bizim gemimiz yok. Bizim nabza göre şerbet veren bir YÖK’ümüz yok. Bizim Adliyemiz yok. Maliyemiz yok. Mahkememiz yok. Medyamız yok. Biat eden iş dünyamız yok. Bizim iki şeyimiz var. Sen bize fezleke de göndersen, arkadaşlarımızı Silivri zindanlarına da tıksan, işadamlarına maliyecilerle kumpas da kursan, telefonlarımızı da dinlesen biz bir millete güveniyoruz, bir de mangal gibi yüreğimize güveniyoruz" diye konuştu.

Türkiye’de yürütmenin yasamayı ve yargıyı teslim aldığını iddia eden İnce, "Türkiye’de kimin Vali, Kaymakam, Genel Müdür, Cumhurbaşkanı olacağına bir kişi karar veriyor. Hatta Cumhurbaşkanı 4 yıldır görevde olmasına rağmen görev süresinin ne zaman dolacağını bilmiyor. Türkiye’nin geldiği noktaya bakın. Ne Abdülhamit’in böyle bir yetkisi vardı. Ne de Fatih Sultan Mehmet’in" diye konuştu.

"10 BİNİ BEĞENMEDİ 200 BİNE YORUMCULUK YAPACAKMIŞ"

AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür’e Salihli’den bir davette bulunduğunu dile getiren İnce, "10 bin TL maaşı beğenmedi, ayda 200 bin TL maaşa yorumculuk yapacakmış. Şimdi ben her ay yaptığım basın toplantısında mecliste kaç kez konuştuğunu, kaç kez yorumculuk yaptığını açıklayacağım. Ya yorumculuk yapacak ya da milletvekilliği. Mecliste bir yemin etti hepsi bu. Basın mensupları Hakan Şükür’e mikrofon uzatıyor 'Şike konusunda ne düşünüyorsunuz?' diye soruyor. Hakan Şükür 'Düşüncelerime ket vurdum' diyor. Türkiye’de bir konu hakkında konuşabiliyor o da şike konusu sonuçta milli futbolcu. Soruyorlar 'Cumhurbaşkanı’nın görev süresi kaç yıl olmalı'? 'Büyüklerim bilir' diyor. Hakan Şükür’ü yakın takibe aldım. Benimle bir televizyon programına katılsın siyaset tartışalım. O gelemezse AKP’den üç milletvekili alsın onlarla belgeli bir şekilde tartışalım" dedi.