CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Çukurova Belediyesi tarafından Huzurevleri Mahallesi'nde yapılan Akın Özdemir-EMO Parkı ile Güzelyalı Mahallesi'ndeki Kurttepe Kapalı Semt Pazarı'nın açılışlarını yaptı.

Çukurova Belediyesi'nin hizmetinin, sosyal demokrat belediyecilik örneği olduğuna dikkat çeken Gökhan Günaydın, "Adana'nın ranta en açık, en elverişli bölgesinde, binlerce hektarlık bir alanda, bir yeşil alan tesis ediliyor. Bu Çukurovalı kardeşlerimizin, aynı zamanda yaşamlarını biraz daha fazla nefes alarak geçirebilmeleri konusunda, onlara bir imkan tanıyor. Samimiyetle ifade etmek istiyorum ki eğer burası, boş alana baktığında gözüne dolarlar çakan bir belediye başkanının etki alanında olsaydı, bu yeşil alan yerine, çoktan yeni binalar ve konutlar, yeni rant alanları yükselmiş olurdu" dedi.

'ŞİİRLERİMİZ İSTİSMAR EDİLDİ'

Park açılışında ülke gündemine ilişkin konuşma gerçekleştiren Günaydın, şunları söyledi:

"Türkiye'de şiirler çok istismar edildi. Arkadaşlarımızı asanların torunları, evlatları, onların yazdıkları şiirleri okuyarak, bir kez daha bizi istismar etmeye kalktılar. Şiirlerimizi, öykülerimizi kirlettirmeyiz, romanlarımıza sahip çıkarız. İnce Memed'e ve Yaşar Kemal'e sahip çıkarız. Hayatlarını bu mücadeleye vermiş çocuklarımıza, kardeşlerimize sahip çıkarız ve şu şiiri göğsümüzü gere gere söyleriz: Ölenler dövüşerek öldüler; güneşe gömüldüler/Vaktimiz yok onların matemini tutmaya/Akın var güneşe akın/Güneşi zaptedeceğiz/Güneşin zaptı yakın."

'ÇUKUROVA DAHA YEŞİL OLACAK'

Çukurova'nın yeni bir ilçe olmasına rağmen, 20 milyon lira borçla kurulduğunu anlatan Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan ise "Şu anda Çukurova 25 bin hektar alana yayılmış ama bunun 5 bin hektarı konutlaşmıştır. 25 bin hektar alanda, bizim 7 milyon 220 bin metrekare yeşil alanımız mevcuttur. Bunun 1 milyon metrekaresini işleyerek, bu hale getirdik. Koruluk ve rekreasyon alanı olan 6 milyon metrekaresini de inşallah önümüzdeki dönemde bu şekilde işleyeceğiz" dedi.

Akın Özdemir ve EMO mühendisleriyle ilgili kısa bilgi veren Başkan Arıkan şöyle devam etti:

"Bu alanları yaratırken, Atatürk'ün değer verdiği ve kendi değerlerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. 1945 yılında Kütahya'nın Emet İlçesi'nde doğmuş, demokrasi şehidimiz Akın Özdemir orada doğmuş olabilir ama Adana'nın kalbinden yetişen yiğit olarak, Ziraat Mühendisleri Odası'nı kurdu ve hunhar bir saldırı sonucu hayatını kaybetti. Samsun'daki bir toplantıdan Adana'ya dönerken Amasya'nın Suluova İlçesi yakınlarında geçirdikleri trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Elektrik Mühendisleri Odası Adana Şubesi yönetim kurulu üyeleri Tevfik Okumuş, Mehmet Aysan, İbrahim Atalı ve Celal Polat'ı biz burada ölümsüzleştirdik."

Konuşmaların ardından, EMO Mühendisleri Anıtı ile Akın Özdemir Anıtı'nın açılışı törenle yapıldı. Günaydın, parkı gezerek, çocuk parkında bir çocuğu da salladıktan sonra, Kurttepe Kapalı Semt Pazarı'nın açılışına geçti.

'PAZARLAR AVM'LERE KAFA TUTACAK'

Kurttepe Kapalı Semt Pazarı'nın açılış kurdelesini kesen Günaydın, esnaf ve vatandaşların ilgisiyle karşılaştı. Günaydın, "Üreticiden direkt tüketiciye, arada aracıların olmadığı satış sistemi işte bu eserlerle gerçekleşecek. Çukurova Belediye Başkanımız başarılı bir çalışmayla muhteşem bir semt pazarı inşa etmiş. Bu semt pazarlarının kurulması, AVM'lere kafa tutulduğunun da bir göstergesidir" diye konuştu.



Can KÜÇÜKÖZKAN/ADANA,

CK(BK/CK)