Açılışlara katılmak üzere geldiği Adana'da partisinin il binasında basın açıklaması yapan Gökhan Günaydın, Ak Parti iktidarını eleştirdi. Türkiye'nin yılda ortalama 100 milyar dolar dış ticaret açığı veren bir ülke konumuna geldiğini kaydeden Günaydın, "13 milyon yurttaşımız yoksulluk sınırının altındadır. Başka bir değişle çorbasını kaynatabilecek konumda değildir. Devletin rakamlarına göre 3 milyon vatandaşımız işsizdir. Oysa gerçeğin çok daha yüksek olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

Bir zamanlar tarımın ve sanayinin başkenti olarak anılan Adana'nın, artık Türkiye'de işsizlik oranın en yüksek olduğu kent olarak anıldığını ifade eden Günaydın, şunları söyledi:

"Sadece Adana örneği bile Türkiye'de ekonominin geldiği yeri gösteriyor. Övündükleri iktisadi yaşam aslında Türkiye'yi boğan bir noktaya gelmiştir. İçerdeki sahte cenneti sürdürmenin bir tek yolu vardır, o da dışarıdan daha fazla borçlanarak içeriye para enjekte etmek. Ve bu da Türkiye'yi 'Parayı veren düdüğü çalar' misali üzerinden giderek dış politika alanında da emperyalizmin boyunduruğu altına sokmaktadır."

'KOMŞULARLA İLİŞKİLER BOZUK'

Türkiye'nin yanlış politikalar yüzünden komşularıyla arasının bozulduğunu ileri süren Günaydın, "Kürecik'te üstlendirilen radar, Kahramanmaraş'ta kurulmaya çalışılan Patriotlar. Bunların tümü komşularımızla Türkiye'nin karşı karşıya geldiği savaş durumunun somut görünümleri şeklindedir. Suriye ve İran diyor ki 'Herhangi bir sorun olursa önce Küreciği vuracağım.' Rusya diyor ki 'Partiot füzelerinin yalnızca Suriye için konuşlandırıldığına kimse bizi ikna edemez'. İran'ın dışişleri komisyonu sözcüsü diyor ki 'Türkiye'den biri beni aradığı zaman sanki Amerikan büyükelçisiyle konuşmuş gibi hissediyorum.' Bu tablolar 89 yıllık Cumhuriyet'imizde daha evvel yaşanmamış tablolardır" diye konuştu. Günaydın, "Dış ilişkilerde kurgulanan yeni taşeron ortamı Türkiye'yi maalesef kendi bölgesinde yalnızlaşan ve komşularıyla sürekli bir sorun üreten ülke niteliğine dönüştürmüştür" ifadelerini kullandı.

'KARDEŞLİĞİN ZEDELENDİĞİ DÖNEM'

İçerde de kardeşliğin ve barışın giderek zedelendiği yeni bir dönemle karşı karşıya kalındığını ileri süren Günaydın, "Türkiye zor bir dönemden geçiyor. 10 yıllık Ak Parti iktidarı ne terörle mücadele edebilmiş ne bölgesel kalkınmayı sağlayabilmiş ne de insan hakları alanında yeni bir gelişmeyi ortaya koyabilmiştir" dedi.

SEÇİMLER İÇİN İDDİALI SÖZLER

Partisi CHP'nin yerel seçimlerde iddialı olduğunu belirten Günaydın, "Önümüzdeki yıllarda 3 ayrı seçim yaşanacak. 1989'un ayak sesleri yaklaşmaktadır. 2014'ün Mart'ında önce yerelde iktidar olacağız. Arkasından Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde birilerinin yaptığı kişisel kariyer planlarını bozacağız. Ve buralardan aldığımız motivasyonla da 2015'in Haziran'ında Türkiye'de oynanan bu orta oyununa artık son vereceğiz. Vatandaş artık yeter diyecek" diye konuştu.



MKA(BK/CK)