İlhan Cihaner, İzmir'de ziyaret ettiği CHP Konak ilçe örgütünde gündemdeki konularla ilgili açıklamalar yaptı. Cihaner'e CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger ve Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu ağırladı. Cihaner, Türkiye'de halkın gerçek gündemi olan aş, iş, özgürlük ve adaletin hiç değişmediğini, ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gündem manipülasyonuyla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Cihaner, "Bir sabah artık tarihte kalmış idam tartışmalarıyla, ertesi gün TV'de herkesin kurgu olduğunu bilildiği bir dizi eleştirisiyle uyanıyorsunuz. Ülkenin tek belirleyicisi, sinema eleştirmeni, hukukçusu, tek savcısı, neredeyse anlamadığı hiçbir şey yok" dedi.

'NASIL OLDU DA YARGI GÜVENİLİR HALE GELDİ'

Dokunulmazlık tartışmasıyla ilgili görüşlerini açıklayan Cihaner, Başbakan Erdoğan'ın bir dönem kendisiyle ilgili dokunulmazlık gündeme geldiği zaman, "Bu yargıya mı güveneceksiniz" dediğini belirterek şunları söyledi:

"Başbakan şimdi ne hikmetse Parlementonun, Anayasanın, bu konudaki oylamalarda grup kararı alınamayacağı şeklindeki ilkesinin, parlamento geleneklerinin aksine 'Gelecek ve dokunulmalıkları kaldıracağız' şeklinde talimat olarak da algılanacak açıklama yapıyor. Parlementonun saygılığını ortadan kaldıracak sözler söylüyor. Başbakan'a şunu sormak gerekir; Yasalar aynı olduğu, hukuk düzenlemeleri aynı olduğu halde, nasıl oldu da bu yargı güvenilir hale geldi? Bu yargıdaki siyasallaşmanın, kadrolaşmanın da itirafıdır. Siz konu kendiniz olduğunda veya yüz kızartıcı suçlarla ilgili dokunulmazlıklara sıra geldiği zaman hiç dokunmayacaksınız. Ama muhalefet milletvekilerine sıra geldiğinde dokunacaksınız. Dokunuzmazlık tartışmalarının yürütüldüğü milletvekilerinin mensup olduğu siyasi harekete bakarak pozisyon almamak gerekir. Biz bir hukuk devletiyiz. Hukuk devletini egemen kılmak zorundayız. Eşitlikli davranmak zorundayız. Bu dokunulmazlık da AKP'nin gündemi manipüle etmek, muhalefeti ezmek için açmak istediği bir kapı. İşine geldiklerini kaldıracaklar, işine gelmeldiklerini kaldırmayacaklar."

Cihaner, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı gibi ya tüm dokunulmazlıkların birden ele alınması gerektiğini ya da sadece BDP'lilerinki gelirse CHP olarak dokunulmazlığın kaldırılması işlemine evet demeyeceklerini söyledi.



UB(AÖ/COŞ)