CHP Van Kadın Kolları bugün göl kenarında bulunan Merit Otel'de kahvaltı programı düzenledi. Kahvaltıya CHP Aydın Milletvekili  Metin Lütfi Baydar, CHP Van İl Başkanı Cemal Şen ve CHP'li kadınlar katıldı. Düzenlenen programda konuşan CHP Aydın Milletvekili Baydar, Başbakan Erdoğan'a yüklendi. AK Parti'nin 2007 yılında açılımı ortaya koyduğunu, ancak bugün kimsenin aklında açılımla ilgili birşeyin kalmadığını söyleyen Baydar, "Başbakan bize dönüp 'Çözümünüz nedir' diye soruyor. Çözmek için oraya gelen sensin. Biz sorduktan sonra siyasi kulisler yapmaya çalışacak. Ama doğu ve güneydoğu halkımızın AKP'nin bu yalancılığı, insanlarımızı kandırması, yapacağı hiç bir şeyin olmaması konusundaki inancı tamdır" diye konuştu.

'KORUMA OLMADAN GEZEMEZSİN'

Bölgede 4 gündür incelemelerde bulunduğunu belirten Baydar, "Şırnak, Silopi, Eruh, Siirt, Mutki, Norşin, Bitlis ve dün Tatvan'da kaldıktan sonra Van'a geldiğini belirterek şöyle konuştu:

"Konuştuğumuz vatandaşların hiçbirinin hükümete ve Başbakan'a inancı kalmamıştır. Başbakan yalan söylemektedir. Doğu ve güneydoğuya gelmekten de korkmaktadır. Bizler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamasını Ankara'da birinci meclisin önünde kutlarken, Başbakan çıkıp 'Senin gücün yetiyorsa git o bayrağı doğu ve güneydoğuda salla' demiştir. Ben buradan Başbakan'a söylüyorum. Buradan bütün Vanlı kadınlarımızla birlikte bayrağımızı sallıyoruz. Sen gel şu Van'da, Hakkari'de, Şırnak'ta, Siirt'te, koruma olmadan gez bakalım. Gezemezsin. Sende o yürek yok çünkü. Ama CHP'nin tüm milletvekillerinde, parti çalışanlarında, doğu ve güneydoğunun insanında bu yürek var."

Bir gazetecinin CHP İl Başkanı Cemal Şen'e açlık grevleriyle ilgili bir soru yöneltmesi üzerine Şen, "Biz bu soruyu kahvaltı programında yanıtlamak istemiyoruz. İl binamızda bu soruyu yanılayabilirim. Fakat bu kahvaltı masasında bu sorunun cevabını vermek çok etik değil" diye konuştu.



GÖ(FE/COŞ)