Milletvekili Aytuğ Atıcı yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın 'Sağlıkta Dönüşüm' programını halka dayatmaya çalıştığını, programın bir bacağının kamu hastaneli olduğunu kaydetti. Kamu Hastaneler Birliği'nin insanların kulağına hoş geldiğini belirten Atıcı, "Ne yapacak bu Kamu Hastaneler Birlikleri, sağlık kuruluşlarını kuracak ve işletecek, gerektiğinde bunları birleştirecek, ayıracak, nakledecek veya kapatacak. Performans değerlendirmesi yapacak, kurum personelinin atama, nakil, özlük, ücret, emeklilik ve benzeri işlemlerini yürütecek ve her türlü satın alma işini yapacak. Bunları kimler aracılığıyla yapacak? Genel Sekreter, Tıbbi Hizmetler Başkanı, İdari Hizmetler Başkanı, Mali Hizmetler Başkanı, Hastane Yöneticisi, Başhekim, İdari ve Mali İşler Müdürü gibi üst düzey bürokratlar aracılığıyla yapacak. Bunlardan sağlığın ticarileştirildiğini, alınır ve satılır bir mal haline getirildiğini net olarak anlıyoruz. Ancak siyasete alet edilmemesi gereken şey bu birliklerin yönetim kademelerine atanan kişilerdir. Her türlü işletme ve satın alma işlemlerini yapacaklarına göre buraya atananların yolsuzluklara bulaşmamış olması gerekmektedir" dedi.

Bu unvanlara atama yapılmasının ardından sağlık camiasından huzursuzluk yaşandığını da kaydeden Atıcı, "Bu huzursuzluğun nedeni üst düzey görevlere getirilen ve her türlü işletme ve satın alma görevini görecek olan bazı kişilerin Ağır Ceza Mahkemeleri'nde yargılanıyor olmasıydı. Sağlık Bakanı tarafından üst düzey görevlere getirilenlerden bazılarına isnat edilen suçlar arasında, suç işlemek amacı ile örgüt kurmak, sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması, basit yaralamaya azmettirme, ihaleye fesat karıştırma, özel belgede sahtecilik, kamu zararına dolandırıcılık ve benzeri durumlar bulunmaktadır.

Diyebilirsiniz ki yargılanan insanlar nihai karara kadar suçsuzdur. Biz de yıllardır bunu söylüyoruz ve savunuyoruz. Ancak hükümet, yargılanan insanlar kendisi gibi düşünüyorlarsa onları taltif ediyor, farklı düşünüyorsa cezalandırıyor. Tıpkı tutuklu milletvekilleri, gazeteciler, öğrenciler, askerler ve öğretim üyelerinde olduğu gibi" diye konuştu.