CHP İstanbul İl Binası'ndaki toplantıda "Darbecilere karşı ilk önce mücadele verecek bir kadro varsa o da ben ve arkadaşlarımdır" diyen Salıcı, "AKP iktidarını sandıklarla uzaklaştıracağız" diye konuştu. 28 Ekim'de Taksim'de yaşananların tam bir utanç olduğunu belirten Salıcı, "Pendik, Kadıköy ve başka ilçelerde çelenk koyarken kriz yaşanmıştır. Sayın Başbakan'ın iddiaları yaşadığımız copu, gazı, bir hanımefendinin tekmelenmesini örtme çabasıdır. Gündemi bizim üzerimizden değiştirmek istemiştir, baltayı taşa vurmuştur" dedi.


İSTİFASININ İSTENDİĞİNİ İDDİASINI YALANLADI


Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifasını istediği yönündeki haberleri de yalanlayan Oğuz Kaan Salıcı, "Sayın genel başkanımız net bir açıklama kullanmıştır, tüm partililer bu açıklamanın arkasındadır. Darbeyi savunanlar, darbeden beslenenlerdir. Bir AKP'linin biber gazına maruz kaldığını gördünüz mü? Nasıl mağdur bunlar? Yaşananlar AKP'nin kendi devletini kurma çabasıdır" dedi.


AKP KARŞILIK VERENLERE TERÖRİST DEMEKTEN VAZGEÇSİN


29 Ekim törenlerine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirten CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, "AKP kendisine karşılık verenleri terörist olarak adlandırmaktan vazgeçmelidir. İstikrar diyerek istibdat rejimi kurmuşlardır. Bunu ortadan kaldıracak CHP'dir. Biz CHP olarak buna izin vermeyeceğiz" diye konuştu.


"SÖZLERİMİN SONUNA KADAR ARKASINDAYIM"


Taksim Meydanı'nda 28 Ekim'de söylediği "Sizin korumanız gereken Cumhuriyet'e biz sahip çıkıyoruz" sözlerinin sonuna kadar arkasında olduğunu söyleyen Salıcı, "Sözlerim, orada bulunan, biz barikatları aşarken, coplanırken kılını kıpırdatmayan, 29 Ekim törenlerini halksızlaştırmaya çalışan devlet erkanınadır. Üzerimize dikilmeye çalışılan elbisenin üzerimize uymayacağını söylemek isterim. CHP iktidar olana kadar bu mücadele sürecek" dedi.


MUHATABI YANLIŞ GÖRÜLDÜ


Açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Salıcı, askerlere yönelik, 'Sizin koruyamadığınız Cumhuriyet'i biz savunuyoruz' sözlerini söyleyip söylemediği, istifasının gündeme gelip gelmediği şeklinde sorulara yanıt verdi. Salıcı, "Ben sözlerimin arkasındayım. Sözlerimde yanlışlık yok. Sözlerimin muhatabı yanlış görüldü. Ben de o resmi görsem, ben de dışardan sözlerimi askere yönelik algılardım, ama bir yanlışlık var, o yanlışlığı düzeltme çabasındayız. Muhatap yanlışlığı var. Askeri de dışarıda tutuyor değilim ama sözlerim devlet erkanınaydı. İstifa haberleri yayınlandığı zaman asparagastır. İstifa konusuyla ilgili kimseyle görüşmem olmadı. Ne genel başkanla, ne bir parti yöneticisiyle... Birileri tarafından ortaya sürüldü bu sözler. İstanbul İl Başkanlığı önemli bir konudur. Parti içinde ve dışında spekülasyonlar olabilir. Özel bir görüş belirtmek doğru olmaz. Örgütümüzle partimizle hiçbir sorunumuz yoktur. Sorunumuz AKP iktidarınladır. İfadeler çarpıtıldı demiyorum. Sözlerin muhatabı çarpıtıldı diyorum. Bir insan 20 yıllık siyasi mücadelesini 1 saatte değiştirmez. Bu durumda benim için de örgüt için de aynı şey geçerlidir. Bu yakıştırmaya çalışılan şeyin üzerimize yakışmadığı aşikardır. Neden böyle bir algı oluşmuş demiyorum. Askerlerin hemen önünde resmi görevliler vardı, sivil görevliler vardı ama o fotoğrafta görünmüyorlar. Kimseyi suçlamıyoruz. O fotoğraf bilerek de öyle çekilmedi. Algı yanlış oldu. Algıyı düzeltmek de bizim görevimiz.Biz bütün davalara temel hak çerçevesinde bakıyoruz. Hukuksuzluk varsa onun karşısında oluruz. AKP'ye karşı bir darbe girişimi olursa önce biz karşı dururuz" ifadelerini kullandı.


OTOBÜSLERİN İÇİNDE CESET TORBASI ARADILAR


Ankara'daki yürüyüşe katılmak için İstanbul'dan yola çıkan partililerin polis tarafından engellediğini belirten Oğuz Kaan Salıcı, "29 Ekim günü otobüslerin içinde ceset torbası arayan polislerin açıklamasını yapın bana. 'Ben seni bir şekilde göndermeyeceğim' demektir bu. Önce göndermemeye karar verdilerse, sonra buna kılıf aramaya kalkarlarsa onlar AKP'nin görevlisi olurlar. Bizim de bunu onlara hatırlatmamız gerekir" diye konuştu.


10 KASIM'DA DAHA BÜYÜK BİR KALABALIKLA GİDERİZ


28 Ekim günü çelenk koyma için müthiş bir mücadele verdiklerini söyleyen Salıcı, "10 Kasım'da aynı şeyleri yapmaya devam ederlerse çok daha büyük bir kalabalıkla gideceğiz, Türkiye'nin gündeminde böyle bir problem yoktu. 5 Mayıs günü AKP bunu yarattı. Bayramlarımızı herkes özgürce kutlamalı. Bir ülkenin kuruluş günü kutlanır, nokta.Tartışılacak hiçbir yönü yoktur" dedi.