Faik KAPTAN/İSTANBUL, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, milletvekilleri Aydın Ayaydın, Musa Çam ve İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'dan oluşan bir heyet, işten çıkartılan 305 THY çalışanının durumunu görüşmek amacıyla THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’yu ziyaret etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak Başkanlığındaki heyet, saat 11.00’de THY Genel Müdürlüğü binasına giderek THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile bir saate yakın bir görüşme yaptı. CHP Heyeti daha sonra Atatürk Havalimanı Dış Hatlar geliş terminaline giderek burada eylemlerine devam eden Hava-İş sendikası üyelerini ve sendika Genel Başkanı Atilay Ayçin’i ziyaret ettiler.

Erdoğan Toprak, burada yaptığı açıklamada her iki ziyaretten de olumlu izlenimler aldığını belirterek, şöyle konuştu: .

“ Sayın her iki başkan da arabuluculuğumuzdan dolayı memnun oldu. Katkı vermemizden mutlu olacaklarını söylediler. 305 arkadaşımızın yargıya intikal eden davaları var. Bu davadan sonra da katkımızın alınacağını söylediler. Onun dışında THY çalışanları 16 bini aşan çalışanın haklarıyla ilgili işbirliğinde olacağı mesajını verdi. Bundan dolayı çok mutlu olduk. Bu sorunda neler yapabileceğimizi düşünerek, THY yönetim kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve sendika başkanı ile görüştük. Uzlaşmaz bir tavır görmedim. Sendika başkanımızın çalışan 305 kişi hakkındaki hassasiyetini saygıyla karşılıyorum. Bu noktada her iki tarafın da CHP’ye olumlu yaklaşması bizim burada adil bir şekilde davranacağımıza inancından dolayı teşekkür ederiz. CHP olarak çalışanların emeği kutsaldır. Yıllardır çalışanların hakları konusunda duyarlılığımız var. Unutulmamalıdır ki THY ülkemizin bayrağını uluslararası arenada gururla taşıyan kurumumuz. Bunun farkındayız. THY’nin değeri, çalışanların sunduğu kaliteyle kabul görür. Süreci yakinen takip edeceğiz. Arabuluculuk konusundaki desteği göstereceğiz.”

Hava İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin de  CHP’nin sorunlarını samimiyetle sahiplenmesinden mutlu olduklarını belirterek, ”Kendilerine teşekkür ediyorum. İsteğimiz, 305 arkadaşımızın işe iade edilerek, çalışma yaşamına yeni bir sayfa açılmasıdır. Diğer arkadaşlarımız da böyle bir sorunun kendi başlarına gelebileceği endişesini yaşıyorlar. Bu sorun aşılırsa THY, marka imajını devam ettirecek” dedi.

 


FK (MK) (FOTOĞRAF)