CHP'YE TEŞEKKÜR ETTİ


Fenerbahçe'nin Atatürk'ün kulübü olduğunu söyleyen Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: "Onun ilkeleri doğrultusunda bizler de çalışmalar yapıyoruz. Türk sporuna büyük katkıları var kulübümüzün. Kulübümüz sadece futbol kulübü değildir. Spor kulübüdür. Amatör branşlarda her noktada Fenerbahçe vardır. Bütün branşlarda Fenerbahçe olarak var olmaya çalışıyoruz. Fenerbahçe Türkiye'dir. Türkiyenin varolması için bizim olmamız gerekir. Bizde bu inançla çalışıyoruz. Bu süreçte partiniz ve şahsınız ben ve arkadaşlarıma destek olmanızdan dolayı, kanun çıkarılmasındaki çabalarınızdan dolayı da ayrıca teşükkür ediyorum."


"FBLİLER KADAR DİŞLİ DEĞİLİZ DİYE ELEŞTİRİLDİK"


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bu ziyaretten dolayı mutlu olduğunu belirterek, Fenerbahçe Türk spor tarihinin çok önemli bir parçası. Hem Türkiye'de hem dünyada ender spor kulüplerinden birisi. Aziz başkanın da dediği gibi sadece futbol değil, sporun bütün dallarını kapsayan geniş bir camia. Sayın Başkan bir yargılama sürecinden geçiyor hala, süreci CHP olarak yakından izlemeye çalıştık. Milletvekili arkadaşlarım izlediler. Biz, demokrasilerde herkesin düşüncesini özgürce söyleyeceği bir ortamın yaratılmasını isteriz." diye konuştu. Kılıçdaroğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Demokrasi budur. Demokrasilerde siyasal iktidar, dernekler üzerine, bireyler üzerine baskı kurmamalı ve kuramazda. Bu bağlamda Aziz başkanın yaşadığı tablo bizim içimize sinmedi. Sadece bizim değil, kamuoyu büyük bir tepki gösterdi. Aziz başkan yargılanırken Fenerbahçe taraftarlarını tvlerin canlı yayınlarında izledik, onların duyarlılıklarını izledik. Demokrasiye bağlılıklarını izledik. Çokta mutlu olduk. Zaman zaman eleştiri aldık. Bakın işte CHP'liler Fenerbahçeliler kadar dişli değiller diye. Ders almamız gereken konular da var. Fenerbahçe bundan sonra büyük başarılar yakalacak. Siyasetçi olarak bizim görevimiz kulüplerin rahat çalışmalarına olanak sağlamaktır. Sayın başkanın davası dolayısıyla parlamentoya bir yasa teklifi geldi. Arkadaşlar ziyarete geldiler. Derhal 'her türlü desteği vereceğiz' dedik. Yasa veto edildi ama parlamentodan yine çıktı. Demokrasi açısından kazanım elde edilmiştir. Ben Fenerbahçe kulübünde bulunmaktan son derece mutluyum."


TUNCELİ PLAKALI FORMA


Konuşmaların ardından Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na memleketi Tunceli'nin plaka numarası olan 62 numaralı forma hediye etti.