İl başkanlığında basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Ferhat Karataş, İş-Kur tarafından yürütülen Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında 9 aylığına geçici işe alımlarında usulsüzlük yapıldığını söyledi. Karataş, proje kapsamında noter huzurunda kura çekimi yapılması gerekirken, bazı ilçelerde iktidar partisi teşkilatlarınca hazırlanan listelerdeki isimlere işbaşı yaptırıldığını iddia etti. Karataş, "Bu işçi alımlarının durdurulması için İdare Mahkemesi ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

İş-Kur'a başvuranlar arasında işe alınanların parti merkezlerinde hazırlandığını iddia eden CHP'li Karataş şöyle konuştu:

"Kura ile olsa herkes kendi kaderine razı olur. Ama torpili olan dayısı ve hükümete yakın olan gidip ismini yazdırıyor onlar işe alınıyor. Şanlıurfa'nın birçok ilçesinde bu olaylar yaşanıyor. En son patlama noktası Suruç'ta görüldü. Son 3 gündür Suruç İlçesi'nde olaylar oluyor. AK Partili olmayan bir işçinin burada çalışma hakkı yok mu? İnsanca yaşama hakkı yok mu, yaşamak için AK Partili mi olmak gerekir. Aldığımız duyumlara göre tamamen parti ilçe başkanlarının hatta ilçe başkanı gibi veya yardımcısı gibi çalışan kaymakamların odasında bir liste çıkarılıp bu listeye göre işçi alımı olduğu söyleniyor. Biz hukuki danışmanlık yapacağız, bu hizmeti parti olarak vereceğiz. Biz de bu alımların iptal edilmesi yönünde haksız uygulamanın iptal edilmesi yönünde İdare Mahkemesi'ne işçilerden yetki alarak başvuru yapacağız. Yapılan bu uygulama suç oluyor. Aynı zamanda Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız."



ÖP(HK/BT)