Çanakkale’de partisinin il başkanlığı ziyaret eden CHP Genel Başkanı Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ve Serdar Soydan ile Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, merkeze bağlı Kepez beldesinin CHP'li Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, merkez ilçe başkanı Nejat Önder ve partililer katıldı.

Tezcan, Türkiye’de AK Parti’nin milletten aldığı iradeyi tek bir kişiye ipotek ettiği bir sistemin olduğunu savunarak, “Demokrasilerde böyle bir rejim olmaz. Türkiye'nin en temel meseleleri ile ilgili karar vermekte dahi 326 AKP milletvekili, milletin iradesini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iki dudağının arasına ipotek etmiştir. Onun için bugün Türkiye'deki rejimin adı demokrasi değildir. Şeklen demokrasi diyeceksek, ipotekli demokrasidir. Biz ipotekli demokrasiye son vermek zorundayız” dedi.

Türkiye'de en fazla zedelenen duygunun 'adalet' olduğunu öne süren Tezcan, son 10 yılda toplumun adalet isteminin her geçen yıl daha da arttığını kaydetti. Türkiye'den insanların işsiz çocuklarını bir işe yerleştirmek için iktidar partisinin il ve ilçe teşkilatlarının kapılarını aşındırdığını kaydeden Tezcan, “Türkiye'de artık sırtını iktidar gücüne dayayanlara nefes alma imkanı tanıyan, adalet duygusunu tamamen ortadan kaldıran bir iktidar var. Günlük yaşamdaki adalet ihtiyacı sadece bununla sınırlı değil. Toplumda adaletsizlik arka arkaya sıralanarak devam etmeye başlarsa, o ülkede en üst noktada hukukta, yargıda adalet mekanizmasında da ağır adaletsizliklerle karşı karşıya kalırsınız. Bugün karşılaştığımız nokta bu. Türkiye tarihinin en ağır siyası davalar dönemini yaşıyor. Silivri toplama kampında, iktidara muhalif olan, iktidarın anladığı anlamda onun dayatmalarına boyun eğmeyen insanların düzmece davalarla yargılandığı bir dönemi yaşıyoruz” dedi.

BİZİM GÖREVİMİZ HÜKÜMETİ YIKMAK

Silivri'de suçlananlar arasında gazeteciden bilim adamına, milletvekilinden emekli paşasına bir çok kişinin iktidara karşı düşüncede bulunduğundan dolayı tutuklu olduğunu iddia eden Tezcan, “Silivri yargıçları, özel yetkili savcılar, CHP Grup Başkan vekili hakkında hükümeti yıkmaya teşebbüsten fezleke düzenliyor. Evet, biz hükümeti yıkmaya teşebbüs ediyoruz. Bizim görevimiz hükümeti yıkmak. Biz Türkiye'yi bu beladan kurtarıp, halkın istediği bir hükümeti kurmak için varız. Bunun için mücadele ediyoruz. Muhalefetin görevi hükümeti yıkıp, kendi hükümetini kurmaktır. Böyle bir yargılama, hukuksuzluk, adaletsizlik dönemi yaşıyoruz” dedi.

ADALET MİTİNGLERİ

Türkiye'de önümüzdeki günlerde bütün hukuksuzluklara karşı adalet mitinglerini başlatacaklarını belirten Tezcan, halkın Anadolu'nun dört bir yanında bu isyanı, bu feryadı dile getireceğini belirtti. Tezcan, “Bütün örgütlerimizle sokağa çıkıyoruz. Bütün bu adaletsizliklere karşı adalet mitingi yapacağız. Türkiye'nin her yerinde. Adaletsizliğe maruz kaldığını düşünen, hisseden herkesi meydanlara çıkmaya çağırıyoruz. İpotekli demokrasi, vatandaşın sesinin parlamentoda ifade edilmesi yollarını tıkamıştır. O zaman millet duruma el koyacak. Millet duruma, doğrudan doğruya kendi sesiyle ifade edeceği adalet mitingleriyle cevap verecek. Türkiye'nin her yerinden tüm vatandaşlarımızı adalet mitinglerine çağırıyorum” dedi.



ES(İÖ/AAA)