CHP Kayseri İl Teşkilatında basın toplantısı düzenleyen Sadık Atila, AK Parti’nin uygun olmayan usullerle üye kaydı yaptığını ileri sürdü. Atila şöyle konuştu:

"Biz CHP’ye üye kaydederken partimizin üye formu var. Bizzat kişinin gelerek müracaat etmesi ve üzerinde ıslak imzasının olması gerekir. Ama AKP’de üyelik böyle yapılmıyor. Vatandaşlara iş, aş vaat edilerek üye olmaları isteniyor. Bizim üyelerimiz menfaat için CHP’ye üye olmazlar. İnandıkları değerler için bu partiye gelirler. Ama AKP nasıl üye yapar? Diğer partilerden üye çalarak. Kayseri’de bin’e yakın CHP üyesinin üyelikleri, 'AKP’ye üye oldukları' gerekçesiyle Yargıtay tarafından silinmiştir. İçlerinde il, ilçe yönetim kurullarında görev yapan arkadaşlarımız ve eşleri de var. Yani kişileri kendi bilgileri dışında AKP’ye üye yapıyorlar. Ama vatandaşın haberi yok."

CHP Genel Merkezi’nde de bu konuda tespit çalışmalarının yapıldığını anlatan Atila, haklarını hukuki yollardan arayacaklarını söyledi. Atila, şöyle dedi:

"Arkadaşlarımız kişilik haklarına saldırı olduğu gerekçesiyle yargıya başvuracak. Bu siyasi skandala kayıtsız kalmayacağız. Buradan da Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyoruz. Çünkü haberi olmadan bir insanı siyasi partiye üye yapmak gayri ahlaki bir durumdur."

İLÇE BAŞKANI: EŞİMİ DE AKP ÜYESİ YAPMIŞLAR

CHP Bünyan İlçe Başkanı İbrahim Marzıoğlu da, konuyla ilgili olarak Bünyan’da suç duyurusunda bulunduklarını ve savcılığın AK Parti Bünyan ilçe teşkilatının üye bilgilerini incelemeye aldığını söyledi. Marzıoğlu, "Bünyan’da da bu konuda mağdur 60 kişi var. Aralarında benim eşim Ayşe Marzıoğlu da var. Eşime sordum. O da şaşırdı. Artık 'AKP ülkeyi bıraktı aile huzurumuzu da bozmaya çalışıyor' diye espriler yapmaya başladık." dedi.

'AKP’YE BİR TEK SİYAH ÇELENK BIRAKMAK İÇİN GİTTİM'

AK Parti üyesi yapılanlar arasında kendi ismini de görünce şaşırdığını dile getiren CHP İl Disiplin Kurulu Başkanı Yılmaz Karacan ise, "Ben AKP binasının önüne birkaç kez gittim ama o da siyah çelenk bırakmak içindi" dedi.



CZ(OE/COŞ)