Kuşadası Belediye Meclisi, 3 Mart 2010 tarihinde, İmar Planı’na aykırı olan Uydukent’in yapıldığı alanı yasallaştırmak için 1/1000’lik İmar Planı’nda değişikliğe gitti. Avukat Bülenç Tokuçoğlu’nun başvurusu üzerine Aydın 1'inci İdare Mahkemesi bir ay sonra Uygulama İmar Planları’nı iptal etti. Ancak Belediye Başkanı Altungün, aynı yıl Mayıs ayında mahkemenin kararına rağmen imar planı değişikliğini tekrar oylamaya sundu. Bazı meclis üyelerinin mahkeme kararını hatırlatıp uyarmasına rağmen, plan değişikliği tekrar oylamayla kabul edildi. Mahkemenin iptal etme gerekçeleri aynen korunarak bir kez daha onaylanan imar planıyla ilgili bu kez İçişleri Bakanlığı’na başvuru yapıldı.

MÜFETTİŞLER AYKIRILIK SAPTADI

Mülkiye müfettişlerinin yaptığı incelemede, mahkeme iptal gerekçelerinin dikkate alınmamasının yanı sıra İmar yasalarına aykırı başka uygulamalar da tespit edildi. Müfettişlerin hazırladığı rapor doğrultusunda İçişleri Bakanlığı, Belediye Başkanı Esat Altungün, İmar ve Şehircilik Müdürü Ahmet Taşkan, Belediye Meclis üyeleri CHP’li Ömer Günel, Leziz Uyanık, M. Faruk Konuk, Mehmet Bademci, Çetin Balatlıoğlu, Yaşar Kotan, Yusuf Emik, Adem Testici, Ahmet Kireç, Ahmet Gökalp, Murat Saraç, Erdoğan Elçi, Hüseyin Güneş, DP’li Halit Şakar ile bağımsız Fahri Pancar hakkında soruşturma izni verdi.

Bakanlığın soruşturma izni yazasında, "İmar yasalarına aykırı hareket eden, Uydukent’e ayrıcalıklı imar hakkı tanıyan, 25 metrelik yolu 15 metreye indiren, Şehircilik İlkeleri, Planlama Esasları, Kamu Yararı ve İmar Mevzuatı’na uygun olmayan imar değişikliği ile idari yargının kararlarına uymayan, mahkeme kararlarını uygulamayan karara imza atılmıştır" denildi.

LS(AÖ/COŞ)