CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, son günlerde gündeme gelen sahte bal tartışmalarını TBMM gündemine taşıdı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi veren İlhan Demiröz, bal üretimi ve satışı yapan bazı firmaların bakanlık tarafından kamuoyuna açıklandığını anımsattı. Soru önergesinde, sahte balla ilgili kamuoyunda oluşan tedirginliğe dikkat çeken İlhan Demiröz, Türkiye’de bal üretimi, ithalatı yapan kaç firma bulunduğunu ve bugüne kadar kaçının bakanlık tarafından denetlendiğini sordu.

Sahte bal satışı yapan firmaların ürünleriyle ilgili ne tür olumsuz bulgular elde edildiğini ve bu ürünleri tüketen vatandaşların ne tür sağlık sorunları yaşayabileceğinin açıklanmasını isteyen CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Bakan Eker’e, "Ülkemizde balın temel tüketim maddesi olarak görülmesi nedeniyle vatandaşlarımız çocuklarını bal tüketmeye devam ettirsinler mi?" diye sordu. İlhan Demiröz, önergesinde şu sorulara da yanıt verilmesini istedi:

"Sahte bal üretiminin önüne geçebilmek için ne tür önlemler almayı planlıyorsunuz? Aynı kişi ve firmaların başka isimler altında üretim yapmalarını nasıl engelleyeceksiniz; ne tür caydırıcı politikalar uygulamayı planlıyorsunuz? Bal dışında başka ürünlerde de sahte gıda üretimi yapan firmalar tespit ettiniz mi? Ettiyseniz bunları da açıklamayı düşünüyor musunuz?"



NG(FK/CK)