CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. Demiröz önergesinde, 2009 yılında hizmete giren Kestel Şevketiye Göleti’nin su tutamadığı ve su sızdırdığı, yapılan incelemelerde gölet gövdesinde kullanılan malzemenin yanlış seçildiğine ilişkin iddiaların basında yer aldığını anımsattı. Demiröz önergesinde şu soruları yöneltti:

"Bu konunun gerçeklik payı nedir? Göletin su tutmadığı ve su sızdırdığı iddiaları doğru mudur? Soruna ilişkin incelemeniz oldu mu; olduysa sonuçları neler? Şevketiye Göleti’nde yaşanan sorunların benzerinin Niğde Altınhisar Göleti’nde de yaşanmış olması bir tesadüf müdür? Yoksa göletlerde kullanılan yalıtım malzemelerinden midir?"

Demiröz, önergesinde Bakan Eroğlu’na "70 bin metrekare ve 500 bin metreküp su tutma kapasitesindeki Şevketiye Göleti’ndeki sorun nedeniyle, binlerce metrekare tarım arazisi ve yerleşim yerlerinin tehlike altında olduğunu düşünerek, bakanlığınızın bir acil müdahale planı var mıdır?" diye sordu.