Milletvekili Akgöl, basın toplantısını parti binasında yaptı. Depremin ardından kentte hala büyük sıkıntıların yaşandığını belirten Akgöl, hükümetin bu konuda yetersiz kaldığını söyledi. Bölgede Türk-Kürt sorununun da olmadığını ifade eden Akgöl, "Burada herkes kardeşçe yaşıyor. Bunu net bir şekilde gördük. Burası dışarıda anlatıldığı ve Batı'ya aktarıldığı gibi değil. Batı'dakilerin buraya gelip burada Kürt ve Türklerin kardeşçe yaşadığını görmelerini istiyoruz. Bu kardeşlik tablosu bizi çok mutlu ediyor"dedi.

"BÜYÜKŞEHİRE DEĞİL, BÜTÜNŞEHİRE KARŞIYIZ"

Van'ın büyükşehir olması ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Akgöl, büyükşehire değil bütünşehire karşı olduklarını belirtti. Valinin illerde tek yetkili haline geleceğine dikkat çeken Akyol, "Belediye başkanları da halk tarafında seçilecek ama valinin kontrolünde çalışacak. Bu çok yanlış bir uygulamadır. O zaman valileri de halkın seçmesi gerekir. Ayrıca beldeler kapanacak, o köylere hizmet nasıl götürülecek? Köylü vatandaşlar almadığı hizmetin bedelini ödeyecekler. Yani birçok vergi ödeyecek. Kaldı ki hizmet konusunda büyük sıkıntı yaşayacak. Biz bunlara karşıyız" diye konuştu

"SINIR BOYLARI KONTROLDEN ÇIMIŞTIR"

Hatay'da yaşanan sorunlara değinen CHP'li Akgöl, sınır boylarının kontrolden çıktığını söyledi. Hatay'ın gelir kaynağının tarım, sınır ticareti ve nakliye olduğunu anlatan Akgül, sınır kapısının kapanmasıyla birlikte sınır ticaretinin de bitme noktasına geldiğini, küçük esnafın aç kaldığını ifade etti. Akgöl konuşmasına şöyle devam etti:

"Turizmciler Suriye ile olan iyi ilişkilerimize güvenerek, Hatay’a ve Suriye’ye yatırımlar yapmıştı. Bu yatırımcılar şimdi iflasın eşiğinde. Türk iş adamları sanayi kuruluşları bazında Suriye’ye çok büyük yatırımları vardı. O yatırımlar bitti şu anda. Tüm bunlar işin ekonomiksel boyutu. Sosyal açıdan bakarsak Hatay halkı huzursuz. Hatay’da sınır boyları kontrolden çıkmıştır. Kimin girdiği kimin çıktığı kimlik kontrollerinin yapılmadığı bir ortam yaşanmakta."

"HATAY'IN ÇOK NOKTASINDA SİLAH İMALATI YAPILIYOR"

Hatay'da yerleşim yerlerinde kim olduğu belirsiz insanlar olduğuna dikkat çeken milletvekili Akgöl, "Bir apartmanda oturanların kimler olduğunu bilmiyorsunuz. Olası bir patlamada kiminle karşılaşacağınızı silahlı mı silahsız mı bilmiyorsunuz. Hatay’ın çok noktasında silah imalatının yapıldığının tespiti yapıldı. Bomba imalatı yapıldığının tespiti yapıldı. Hatay’da devamlı Türk hükümeti tarafından desteklenen silah nakliyesinin yapıldığı tespit edildi. Yani konuyu özetlersek Hatay konusunda Türk hükümeti iki tane siyaset yürütmektedir. Biri meşru siyaset, diğeri gayri meşru siyaset"dedi.

"ÖLÜMLERDEN HÜKÜMET SORUMLU"

Suriye'de yaşanan ölümlerden hükümeti sorumlu tutan Akgöl konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ben sayın Başbakan'a şunu sormak istiyorum. Bu olayların başlangıcı kimin tarafından oldu. Sizin gönderdiğiniz adamlar orada provokasyon yaptıktan sonra başladı bu olaylar. Şu anda 30 bin üzerinde ölüm gerçekleşti Suriye’de. Bu gerçekleşen ölümlerin sebebinin kim olduğunu sormak lazım. Tek başına insan kendine zarar verebilir mi ? Ben şu an ki hükümetin başbakanı Tayyip Erdoğan’ı oradaki tüm ölümlerden sorumlu tutuyorum. Nasıl ülkemizde yaşanan olaylardan da iki taraftan ölen kardeşlerimizin hepsinden bu hükümeti sorumlu tutuyorsak orada da aynısıdır. Hatay sıkıntılı bir süreçte bizde mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz. Dikkatleri Hatay’a çektik, çekmeye de devam edeceğiz."