Bu avukatlar arasında ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve ÇHD Genel Merkez Yöneticisi Oya Aslan, İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay ve İstanbul Şubesi yöneticileri Güçlü Sevimli, Güray Dağ, Av. Gülvin Aydın da bulunuyor.

Bunun yanında avukatlar Serhan Arıkanoğlu ve Efkan Bolaç, Ebru Timtik, Barkın Timtik, Naciye Demir, Günay Dağ ve Şükriye Erden’in evleri ve bürolarında aramalar sürüyor.

Gözaltına alınan avukatlar aynı zamanda polis şiddetiyle mücadele için kurulan "İmdat Polis" hattının gönüllü çalışanları.

ÇHD Ankara Şubesi yönetim kurulu üyesi avukat Evrim Deniz Karatana, çok sayıda avukatın ev ve bürolarında arama olduğunu ve aramaların DHKP-C operasyonu kapsamında yapıldığının söylendiğini aktarıyor.

Konuya yönelik açıklama yapan ve şu an İstanbul’da bulunan Karatana, “Avukat ev ve büro aramalarına katılmak isteyen meslektaşlarımız oldu. Ancak engellendiler. Hiçbir belge göstermiyorlar ve arama kararına ilişkin bir bilgi vermiyorlar,” diyor.

Karatana ayrıca, avukatların ev ve büro aramalarının farklı bir düzenlemeye tabi olduğunu ancak buna uyulmadığını söylüyor: “Savcı ve baronun görevlendirdiği avukatlar eşliğinde arama yapılması gerekiyor. Usule uygun bir arama değil. Kapıları kırarak girmişler. Bizi kendi bürolarımıza sokmuyorlar.”

Haber sitesi bianet.org'a göre, İstanbul'da Grup Yorum'un çalıştığı İdil Kültür Merkezi ile Okmeydanı'nda birçok adrese ve Yürüyüş dergisinin Mecidiyeköy'deki bürosuna da baskın düzenledi. Toplam 55 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu belirtiliyor.