Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi, tutuklu meslektaşları için yaptıkları başvurunun redddedilmesi üzerine Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

"1974'ten beri susmadık, susmayacağız" pankartının açıldığı eylemde, ÇHD adına Aycan Çiçek açıklama yaptı. Çiçek, 9 meslektaşlarının hukuka aykırı bir şekilde tutuklandığını vurgulayarak, tutuklama kararına yaptıkları itirazın 1 Şubat 2013 günü akşam reddedildiğini öğrendiklerini belirtti.

Çiçek, baştan itibaren düşman hukukunun yürürlükte olduğunu belirterek, "Bizi burada ilgilendiren, tutuklamaya itirazımızın reddi kararı açıklanmadan evvel, yani 1 Şubat 2013 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'nın, başsavcı vekilleriyle birlikte operasyon hakkında bir basın açıklaması yapmış olmasıdır" dedi.

Başsavcının yaptığı açıklamada Halkın Hukuk Bürosu'nda yapılan arama işlemleri ile ilgili olarak yapılan tüm ikazlara rağmen kapının açılmadığını beyan ettiğini belirten Çiçek, "Savcı ve baro görevlileri olmaksızın meslektaşlarımızın kapıyı neden açmaları gerektiğini anlayabilmiş değiliz. Sorun güvenlik tedbiri almak olsaydı pekala bina dışında, sokaklarda da bu tedbir alınabilirdi ve zaten alınmıştı. Bir kısım polis kapıyı kırıp zorla içeri girmeye çalışırken sokaklarda olağanüstü güvenlik tedbirleri alınmıştı" diye konuştu.

Çiçek, açıklamasının devamında Başsavcı'nın yaptığı açıklamada özetle "yurtdışından belgelerin geldiğini, yurtdışı ile gizlice haberleşmeyi sağlayan ve geride bilgi bırakmayan haberleşme düzeneklerinin bulunduğunu, sinyal kesici ve sinyal bulucu cihazların bulunduğunu" belirttiğini hatırlatarak, "Bu sarsıcı ve çarpıcı delillere rağmen savcılıkta ve sorguda meslektaşlarımıza bu konuda neden hiçbir soru sorulmadığını anlayamıyoruz. Belki Başsavcılık makamı yakında bu durumu bizlere ve kamuoyuna izah eder; bir yanlış anlamayı düzeltir" dedi.

YÜZLERCE AVUKATIN MESLEKTAŞLARINI SAVUNMASINDAN KORKUYOR

Karşılarında basını, siyasetçileri ve yargısıyla bir kara propaganda örgütünün olduğunu, bu örgütün başını Başbakan Erdoğan'ın çektiğini söyleyen Çiçek, "Bu kara propaganda örgütü çok az sayıda avukata yönelik soruşturma yapılmasından rahatsızdır" dedi.

Çiçek konuşmasının devamında kara propanganda örgütünün dışarıdaki meslektaşlarını savunmaya hazır yüzlerce avukatın varlığından rahatsız olduğunu belirterek şöyle dedi: "Devrimcileri, işçi ve emekçileri, öğrencileri, gecekondu halkını savunan, nükleere ve HES'lere karşı duran, işkence ve yargısız infaz dosyalarını takip eden yüzlerce avukatın varlığı siyasal iktidar için rahatsız edici bir dereceye varmıştır. Sadece son operasyonda tutuklanan meslektaşlarımızı değil, 2011 Kasım ayından beri benzer bir yasadışı operasyonla tutuklu olan ve halen KCK davasından yargılanan 26 meslektaşımızı da savunmaya hazır yüzlerce avukat var ve olmaya da devam edecek."

Açıklama "Devrimci avukatlar onurumuzdur" sloganıyla son buldu.