ÇHD'li avukatlara, Grup Yorum üyelerine ve Yürüyüş dergisine yapılan baskınlarda dün geceki tahliyelerin ardından ilk tutuklama kararları da gelmeye başladı.

Mahkeme gözaltına alınanlardan 12'sinin tutuklanmasına, 7'sine adli kontrol uygulanmasına ve 10 bin TL para cezasına karar verdi.

Tutuklananların isimleri şu şekilde: Kamile Kayır, Şafak Yayla, Elif Sultan, Veysel Şahin, Yeliz Kılıç, Doğan Karataştan, Alişan Gül, Dursun Göktaş, Fatih Özgür, Leyla Arıcı, Mahir Bektaş ve Güven Usta.

Adli kontrol ve para cezasıyla serbest bırakılanlar ise, Halit Güdenoğlu, Ali Ekber Kalender, Utku Aykar, Necla Can, Barış Yüksel, Ahmet Denizer, Tuncer Gümüş.

Aralarında 5 Grup Yorum üyesinin de bulunduğu 11 kişi serbest bırakıldı.

Serbest bırakılanların isimleri şöyle: Av Gülvin Aydın, Av. Güray Dağ, Ali Aracı, Caner Bozkurt, İbrahim Gökçek, Selma Altın, İnan Altın, Özlem Kütük, Pınar Hanoğlu, Güneş Seferoğlu, Mehmet Emin Kaçmaz ve Damla Sandal.

DHKP-C operasyonu adı altında gözaltına alınan avukatlardan sadece Efkan Bolaç bırakıldı. Avukatlar ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, Taylan Tanay, Güçlü Sevimli, Ebru Timtik, Barkın Timtik, Günay Dağ, Naciye Demir, Şükriye Erdem ve Betül Vangölü Kozağaçlı tutuklandı.

SAVCI BOLAÇ'IN DA TUTUKLANMASI İSTİYOR

Öte yandan, Efkan Bolaç hakkında savcılar serbest bırakılmaya itiraz etti.

ÇHD KAPATILAMAZ

Karar açıklandıktan sonra avukatlar açıklama yaptı. Avukat Taylan Tanay, " Halkımızı çok seviyoruz. İşçileri çok seviyoruz, hepinizi çok seviyoruz. İnanıyoruz ki biz kazanacağız. Böyle adalet olmaz. Mücadelemiz sürecek. Hiçbir şekilde geri adım atmayacağız. Baskılar bizi yıldıramayacak" dedi.

ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ise tutuklama kararının ardından, "Elinizden geleni ardınıza koymayın. Yaşayıp kimin utandığını hep birlikte göreceğiz" ifadesini kullandı.

Avukatlar yaptıkları konuşmalarda 'ÇHD Kapatılamaz' dedi. Gelen avukatlar da alkış ve sloganlarla destek veriyor.

26 KİŞİ DAHA ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Gözaltına alınanlardan 26'sı daha adliyeye sevk edildi.

ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NDE 'GÖZALTI' PROTESTOSU



Halk Cephesi üyeleri gözaltıları Çağlayan Adliyesi önünde protesto etti.  Ellerinde "Türküler susturulamaz", "Devrimci sanat engellenemez" yazılı pankart taşıyan grup, "Baskılar bizi yıldıramaz" ve "Devrimci sanat engellenemez" diye slogan attı.

DİSK: BU İLK DEĞİL SON DA OLMAYACAK

DİSK Genel Başkanı Erol Ekici gözaltıları ve hükümeti eleştirerek, "Bu yaşadığımız ilk değil, son da olmayacak. Bu ülkede muhalif olan tüm kesimlerin, özellikle AKP iktidarına karşı muhalif olan herkesin her an karşılaşabileceği bir şey. Çünkü AKP iktidarı alışkanlık haline getirdi. Kendine muhalif olan tüm kesimlere bir gizli örgüt kulpu takarak KCK dedi, DHKP-C dedi, Devrimci Karargah dedi. Demeye de devam edecek. Onlar ne derse desinler biz Çağdaş Hukukçular Derneği'nin ne olduğunu biliyoruz. Halkın Hukuk Bürso'unun ne yaptığını biliyoruz. Grup Yorum'un türküleriyle halaylarıyla direniş geleneğini yarattığını biliyoruz" dedi. Grup Yorum ve Çağdaş Hukukçular Derneği üyelerine sahip çıktıklarını söyleyen Ekici, DİSK çalışanı Berna Yılmaz'ın da gözaltına alınmasını eleştirdi.

"BU FİLMİ YILLARDIR İZLİYORUZ"

"Bu filmi yıllardır izliyoruz" diyerek sözlerine başlayan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, hükümeti eleştirdi. Tutuklamaların keyfi olduğunu savunan Özgen, "Biz ülkenin devrimcileri, yurtseverleri, sosyalistleri faşizme karşı direnmenin ne olduğunu, nasıl mücadele ettiğimizi de biliyoruz. Bu ülkenin emekçileri ve sosyalistleri olarak bize karşı yürütülen bu haksız hukusuz faşizan tutuma karşı mücadele etmeye devam edeceğiz, boyun eğmeyeceğiz, sinmeyeceğiz. Gözalına alınanların serbest bırakılmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

GRUBUN ADLİYE ÖNÜNDEKİ BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Öte yandan Halk Cephesi adına açıklama yapan Münevver Aşcı gözaltıları eleştirerek, avukatların ve Grup Yorum üyelerinin serbest bırakılmasını istedi.

Gözaltına alınan avukatlar dün adliyede kelepçelendi. Meslektaşları, polisle tartıştı. Bir avukat yaralandı
: