İzmir Aliağa Açık Ceza ve İnfaz Kurumu'nda cezasını çeken İsmail Girgin, cezasının bitimine 11 ay kala denetimli serbestlik kapsamında cezaevinden çıktı. Cezasını kamu hizmetinde çalışarak çekecek olan Girgin, bir aydan beri Erenler Mezarlığı'nda çalıştığını belirterek şöyle dedi:

"Denetimli serbestlik çerçevesinde 1 aydan beri Erenler Mezarlığı'ndan çalışıyorum. Saat 08.00'de geliyorum, öğlen saat 12.00’de işim bitiyor. Burada yaptığım iş mezar kazmak, ağaçları budamak, temizlik yapmak. Bir nebze de olsa hayır işliyorum. Serbest denetimliğin çıkmasından dolayı çok mutluyum. Öğleden sonra evime gidebiliyorum. Annemin, babamın, eşimin, çocuğum yanında olabiliyorum. Gönül ister ki tüm mahkumların çıkması. İnsan oğluyuz hepimiz suç işleyebiliriz. Son pişmanlık fayda etmiyor ama eminim içeridekiler de hatasını anlayıp pişman olacaktır. 

"ÇOK YARDIMCI OLUYOR"

Bu arada 10 yıldır  mezarlıkta görev yapan Halim Burhan, denetimli serbestlik ile daha önce de çalışmaya gelenler olduğunu ifade ederek, "Yapılan bu uygulamada  İsmail buraya gelen üçüncü kişi oluyor. Daha önce Ramazan ayında bir arkadaşımız vardı, o tahliye oldu. Bir arkadaşımız daha vardı, o da salı günü tahliye oldu. Bu arkadaşlarımızın devam etmesini isterim. Bize çok yardımları oluyor" dedi.



AG(MB/AK)