Bolu F Tipi Cezaevi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapse hükümlü terör örgütü İBDA-C elebaşı Salih İzzet Erdiş'e destek vermek için bugün Bolu'ya gelen yaklaşık 50 kişi, D-100 Karayolu Kuruçay mevkiinde bulunan Bolu F tipi Cezaevi'nin önünde toplandı. Polis çevrede güvenlik önlemi alırken, telsiz anonslarıyla merkezden takviye ekip istendi. Aralarında küçük yaştaki çocukların da bulunduğu grup ellerindeki 'Tiyatro bitti işkence sürüyor', 'İşkenceci telegramcı köpekler hesap verecek', 'Salih Mirzabeyoğlu'na özgürlük' yazılı pankartları açarak örgütün işaretini yapıp, tekbir getirdi.

Salih İzzet Erdiş'in avukatı Ali Rıza Yaman, "Mirzabeyoğlu haksız yere cezaevinde tutuluyor. Kendisi sürekli işkenceye maruz kalıyor. Bugün kendisini ziyaret etmek için toplandık. Buradaki kişiler, onun fikirleri ve düşüncelerinin izinden gidiyor" dedi.

Gruptaki bazı kişiler yanlarında getirdikleri kitap ve çiçekleri Avukat Ali Rıza Yaman'a verdi. Ali Rıza Yaman, Salih İzzet Erdiş'le görüşmek için cezaevine girdi. Daha sonra şiir okuyan grup, sloganlar atarak dağıldı.



MY,KY(MÇ/COŞ)