Olay, Mustafa Kemal Mahallesi 3087 sokakta saat 13.30 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, Maltepe Cezaevi’nden 1 hafta önce kaçan Özhan Özgür A., geçtiğimiz Cumartesi günü annesi Sultan A., birlikte hırsızlık amacıyla bir eve girmeye çalışırken polis tarafından fark edildi. Zanlı polisin üzerine ateş ederek kaçarken, annesi yakalanarak göz altına alındı. Anne Sultan A., pazar günü çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı.


 Gidebileceği her yerde aranan Özhan Özgür A., öğle saatlerinde, annesiyle birlikte, çalıntı otomobille yaşadığı mahalleden geçerken devriye görevi yapan polis tarafından fark edildi. Aracını polisin üzerine sürerek kaçan zanlı izini kaybettirmeye çalıştı. Yaşanan kovalamaca sonucu, polis ekipleri, Özhan Özgür A'nın kullandığı otomobilin lastiğine ateş etti. Lastiği patlayan araç kontrolden çıkarak bir apartmanın girişine çarptı.


Otomobilde bulunan Sultan A., gözaltına alınmak için indirilirken, oğlu polis ekiplerine direndi. Polis ekipleri, olay yerine destek çağırdı.  87 ayrı suçtan sabıkası olduğu öğrenilen Özhan Özgür A.,  yardıma gelen ekiplerin de çabasıyla otomobilden indirildi. Polis otosuna götürülmek istenen Özhan Özgür A., ile  polis arasında arbede yaşandı. Arbedede, başından yaralanan zanlı “Akrep” adı verilen zırhla araca bindirildi.


 Bu sırada, polisin birini gözaltına aldığını gören mahalleli sokağa akın etti. Polis ekipleri kalabalığı uzaklaştırmak için havaya ateş etti. Polis araçlarına bindirilen Özhan Özgür A.,  ile annesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.


 Maltepe Cezaevi’nden geçtiğimiz hafta firar eden Özhan Özgür A.,nın aralarında, hırsızlık, adam yaralama, cinsel saldırı, polise mukavemet ve polise silahla ateş etmek gibi suçların da bulunduğu 87 suçtan sabıkası olduğu öğrenildi. Anne Sultan A.'nın da hırsızlıktan sabıkalı olduğu bildirildi. 


(FOTOĞRAF-MD)



Bilgi için:  Özhan Özgür A; Özhan Özgür Ataün