Baba Ali Sözlü'ye ait çiftliğin yıkım kararının uygulanmasına Ceyhan Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü ve kardeşleri sert tepki gösterdi. Sözlü ailesinin bireyleri ve çiftlik çalışanları, çiftlik içindeki 3 betonarme eve kendilerini kapatıp, yıkımı engellemeye çalıştı. Bu sırada da Başkan Hüseyin Sözlü, İl Özel İdaresi ve İlçe Jandarma Komutanlığı görevlileriyle tartıştı. Gergin ortam devam ederken, Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakaş çiftliğe geldi. Kaymakam Karakaş, jandarmalarla birlikte çiftliği gezdi. Bu duruma Başkan Hüseyin Sözlü ve kardeşleri sert tepki gösterdi. Jandarmalar öfkeli aileyi güçlükle sakinleştirdi. Karakaş, daha sonra herhangi bir açıklama yapmadan ayrıldı.

MHP MİLLETVEKİLİ VE İL BAŞKANI GELDİ

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu ve parti yöneticileri de yıkım çalışmalarının yapıldığı çiftliğe gelip, Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile bir süre görüştü. Gelişmelere çok sinirlenen Başkan Sözlü, parti yöneticileriyle görüştükten sonra yıkımı engellemek için evlerden çıkmayan akrabalarına haber gönderip, binaların boşalmasını sağladı.

BAŞKAN'IN KARDEŞİ KEPÇEYE ÇIKTI

İnsanların uzaklaşmasının ardından iş makineleri betonarme 3 evi yıkmaya başladı. Bu sırada Başkan Sözlü'nün kardeşi Nevzat Sözlü öfkelenip, yıkım yapan kepçenin üzerine çıktı. Kepçenin operatörüne bağırarak hakaretler ve küfürler savuran Nevzat Sözlü, jandarmalar tarafından indirilip, uzaklaştırıldı.

Betonarme binaların yıkımının ardından 350 ineğin bulunduğu ahırların yıkılması konusunda da tartışma yaşandı. Ahırları boşaltmayan Sözlü ailesi mensupları, ineklerin bir başka yere nakli konusunda süre istemek için Kaymakamlığa gitti.



ŞÖ(OA/COŞ)