Geyve İlçesi'nden geçen D-650 Karayolu kenarındaki taş ocaklarının doğal hayata, karayoluna ve yola paralel geçen NATO petrol boru hattına oluşturduğu tehlikeye dikkat çekmek isteyen çevreci Kamuran Tan, geçtiğimiz günlerde burada bulunan taş ocağındaki patlamaları kameraya kayıt edip basın kuruluşlarına dağıttı. 

'KAYALAR NATO BORU HATTINI PATLATABİLİR'

Kamuran Tan, geçtiğimiz hafta Afyonkarahisar'da meydana gelen ve 25 askerin şehit olmasına yol açan mühimmat deposundaki patlamayı hatırlatarak şunları söyledi:

"Bu taş ocaklarının hemen yanından NATO Boru hattı geçiyor. Geçmişte kayaların bu hattın ve karayolunun üstüne düştüğünü sıkça gördük. Boru hattının gerek kayalardan gerek kullanılan patlayıcılardan dolayı daha büyük hasar görmesi durumunda mühimmat depolarındaki patlamalardan çok daha büyük bir felaket bizi bekliyor. Boru hattındaki patlama durumunda sürekli yoğun olan karayolunu kullanan araçlar, çevredeki yerleşimler ve doğal hayatta telafisi güç kayıplar yaşanacaktır. Bir nevi kitle imha silahı olarak duran taş ocaklarının tüm bunlara sebep olmaması için artık yetkililerin bir şeyler yapması gerekiyor." 

'YOLU KULLANANLAR BALIKLARA YEM OLUR

TEİAŞ'ın taş ocaklarının enerji nakil hatlarına verdiği zararla ilgili bir rapor hazırladığını da söyleyen Tan, "Benzer raporlar karayolu ve demiryolu için de var. Boru hattının durumu ise daha ciddi. Burada bir patlama yaşandığı takdirde o sırada yolu kullananlar ve yerleşim alanlarında oturanlar, Sakarya Nehri'ndeki balıklara yem olacaklar" dedi.



ZT(MB/COŞ)