Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bayburt'un Demirözü ilçesinde uğradığı bir çay ocağında vatandaşlara hitap etti.

Türkiye'de Cumhuriyetin kurulduğu yıldan bugüne kadar olan süreçte ilk defa demokrasiye bağlı ve milletin kendisinden olan bir iktidarın görev başında olduğunu belirten Bayraktar şunları söyledi: "Cumhuriyeti kuranlara ve şehitlerimize Allah gani gani rahmet eylesin. Cumhuriyetin kuruluş manifestosu bu milletin tarihinin derinliklerinden gelen Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu. Biz öyle bir milletin torunlarıyız ki bir zamanlar bu millet 23.5 milyon kilometre kareye çıkan bir imparatorluk kurdu."

Ak Parti olarak 10 senedir iktidarda olduklarını vurgulayan Bakan Bayraktar, "Başörtülü kızlar şu anda üniversiteye gidiyor mu? Gidiyor. Lafla olmaz bu icraatla olur. Anayasa referandumu yaptık mı? Yaptık. Yargı değişti mi? Halkın yargısı oldu mu? Oldu. Ordu gerçekten bizim ordumuz oldu mu? Bizimle kucaklaştı mı? Kucaklaştı. Devlet memurları bu millete hizmet edecek duruma gelecek. Devlet memurlarında 'Bugün git, yarın gel' zihniyetini kırmak için büyük mücadele veriyoruz” dedi.

İKTİDARDA OLAN, ÇALIŞAN EKSİKLİK VE YANLIŞLIK YAPAR

İktidarda oldukları için yanlışlık ve eksikliklerinin de olabileceğini belirten Bayraktar, şöyle devam etti: "İktidarda olan, çalışan eksiklik ve yanlışlık yapar. Çalışmayan hiçbir şey de yapmaz, yanlışlık da yapmaz. Bizim eksikliklerimiz, gediklerimiz var. Onlara bakıp eğer birbirimizi imha etmeye kalkarsak işte o zaman ellerini ovuştururlar. Bu milletin efendisi olanlar, millete hiçbir şey vermediği halde, millet çalışacak vergi verecek ondan sonra o beyefendiler efendilik yapacaklar, milletle dertleşmeyecekler. Onların devri geçti. Kim bu millete hizmetkarlık yaparsa milletle birlikte efendi o olur. Öyle millete tepeden bakmak yok. Bizimde çalışmamızın esas kaynağı sizsiniz."

Bakan Bayraktar, buradaki konuşmasının ardından Bayburt Valisi Hasan İpek'i ziyaret ederek ilde yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Bayraktar daha sonra Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’ı ziyaret etti. Ak Parti il başkanlığında partililerle bir araya gelen Bakan Bayraktar, son olarak Bayburt Devlet Hastanesi'ne giderek konvoyunda meydana gelen kazada yaralanan 3 polis memurunun sağlık durumu hakkında bilgi alıp, geçmiş olsun dedi. Hastane ziyareti basına kapalı gerçekleştirildi.

 

HY (TM/RT)