Çeşme’de eğlence denilence akla ilk olarak gelen, yaz sezonunda hafta sonları bir gecede ortalama 15 bin kişiyi ağırlayan Aya Yorgi Koyu, yine eğlence mekanlarının gözbebeği oldu. Bu yıl koyda kapılarını en erken Mehmet Özener’in işleteceği Marrakech açacak, 5 Mayıs’ta konuklarını ağırlamaya başlayacak. Çevreciliğiyle ön plana çıkan ve Türkiye’ye ilk beach club kültürünü getiren Paparazzi de yeni dönem tadilatına girdi. Paparazzi, 18 Mayıs’ta açılacak. Babylon da haziran ayında kapılarını açacak. Türkiye’ye plaj kokteyli kültürünü getiren Kafe Pi, Çeşme mekanını geçen yıl Shayna’nın bulunduğu yerde açılıyor. Bir Çeşme klasiği olan Cece’de bir değişiklik yok, sanatçıları ağırlayacak. Paşa Limanı’nda geçen yıl hizmet vermeye başlayan Dodo Beach, bu yıl birçok yenilikle 20 Mayıs’ta kapılarını açıyor.

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel geçen yılın oldukça iyi geçtigini, yabancı girişinin yüzde 35 arttığını hatırlattı. Öncel, "2012 yılı biraz sıkıntılı başladı. Dünyanın en büyük turizm acentelerinden Thomas Cook’un maddi sıkıntı haberleriyle başlayan yıl şimdi yavaş yavaş toparlanma sürecine girdi. Buna bir de İngiltere, İspanya, Portekiz ve Yunanistan’daki ekonomik kriz eklenince, 'Geçen yılın rakamlarını yakalar mıyız?' soruları sorulmaya başlandı. Ama benim tahminim geçen yıla oranla bu yıl yüzde 5-10 arası daha fazla turist ülkemizi ziyaret edecektir, Çeşme de bundan payını alacaktır. Yurt dışındaki önemli fuarlardan Londra, Hollanda, Stuttgart, Berlin ve Rusya fuarlarına ÇEŞTOB olarak katıldık. Bu aydan itibaren özellikle Almanya satışları artacaktır. Çeşme hiç bir yerde olmayan özelliklere sahip. Dünyanın sayılı sörf merkezleri, yelken sporu için uygun havası, ulaşımı, tedavi edici bulgulara sahip termali, denizi, kumu, güneşi, eğlencesi, Efes antik kenti kadar büyük ve yer altında çıkarılmayı bekleyen antik Erythrai şehriyle Çeşme şu anda hak ettiği yerde değil. 20 bin yatak ilavesi Çeşme’yi çok farklı yerlere getirir" dedi.

Sheraton Çeşme Yönetim Kurulu Başkan Vekili İskender Dilek, Çeşme’de turizmin 12 aya yayılması için kampanyalar yaptıklarını, bu kampanyaların süreceğini ifade etti. Dilek, "2012’de yeni bir kampanya başlatıyoruz. Bu defa bir dünya turumuz var, 2014 Mart ayı sonuna kadar geçerli. Otelimizde 30 gece konaklayan misafirlerin kazanacağı bir hediye. İki yıl içinde istediği dönemde iki ayrı tarihte konaklayabilir. Karşılığında iki yıl içinde istediği zaman yurt dışına gidebilir. Bayram kısıtlaması yok, sezon kısıtlaması yok. Dünya turunda 10 ayrı hava yoluyla seyahat etme fırsatı var. Dünya turu 20 günde 60 bin km’lik bir seyahat. 15 günü gideceği destinasyonlarda, otellerde konaklama, beş günü de Miami çıkışlı Bahamalar kruvazier turu. Cruz Royal Caribbean ile her şey dahil. Kara konaklamaları Marriott otellerinde, dünyada 3 bin otel içerisinde istediğiniz yerde konaklayabilirsiniz. Biz size 15 ay geçerli olan paket veriyoruz. Siz ister bunu dünya turu esnasında, ister başka bir dönemde kullanın, açık çek. Üstelik hiçbir kısıtlaması yok. Tüm bunlara ilave olarak yaptığınız uçuşlardan bir de Avrupa seyahati uçak bileti kazanıyorsunuz. Çünkü bir dünya turu yaptığınız zaman 39 bin mil kazanıyorsunuz. O da hediyenin hediyesi" diye konuştu.

Ilıca Hotel Genel Müdürü Yakup Demir de 2011 sezonunda Çeşme’de 1 milyon 300 bin geceleme gerçekleştiğini dile getirdi. Demir, "2012 yılında beklentimiz, 1.5 milyon geceleme hedefine ulaşarak yüzde 30’a yakın bir artışı yakalamak. Çeşme’ye gelen turist sayısı çoğalıyor ama kişi başı gelir önceki yıllara göre düşüyor. Eğlence için gelenler yüksek harcaması olan hedef kitle idi. Bu kitleyi 2010 yılında saat 23.59 kanunuyla sesimizi kestiklerinden kaybettik. Kaybetmek üzere olduğumuz diğer bir hedef kitle ise Beach Club müşterisi. Ecrimisil ve iskele yıkımları bu mekanları ortadan kaldırmaya başladı. Çeşme 2012 sezonunda belki yine dolup taşacak ama, hiçbir şekilde 2008- 2010 yıllarındaki kaliteli müşteri kitlesine ulaşamayacak" dedi.

Çeşme’ni bir başka amiral gemisi Altın Yunus’un Genel Müdürü Tayfun Başkurt da "2012 turizm sezonu için apart odalarımızda, plaj alanımızda, restoranlarımızda ve peyzaj alanlarımızda birtakım yenilikler ve düzenlemeler yapıyoruz. Yurt içi ve yurt dışı erken rezervasyon satışlarımız iyi gidiyor. Misafirlerimizin bu fırsattan yararlanması için son döneme giriyoruz" uyarısında bulundu.



FO(İÖ/BT)