Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Faik Tütüncüoğlu, Çeşme Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş'ın izlediği Miss Exclusive of the World güzellik yarışmasının sunuculuğunu Volkan Severcan ile Della Milles yaptı. Belediye'nin MPT Organizasyon ile birlikte düzenlediği yarışmada sahneye çıkan ünlü şarkıcılar Hande Yener ve Demet Akalın'ın performansları izleyicilerden alkış aldı.

Jüri üyeliklerinde Fikret Çelik, Açelya Kase, Ufuk Kılıç, Eser Elgür, Ali İşitmez, Muammer Kapucuoğlu, Claudia Carasso, Çağrı Tortop, Filiz Taçbaş, Özkan Yavuzer, Alexandra Kokolovis ve Zeki Öztür'ün yer aldığı yarışmada bir konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, "Bugün burada ağırladığımız 33 güzelimiz, bizlerle bir arada olduğu sürece gördükleri ilçemizin güzelliklerini, kendi ülkelerinde anlatacaklardır. Çeşme Belediyesi olarak bizim için önemli olan ilçemizin yurtdışında tanıtılması ve doğal güzelliklerimizin anlatılmasıdır. Bu yıl yarışmamıza katılan ve dünyanın 33 değişik ülkesinden gelen güzeller Çeşme'mizi anlatacaklar ve o ülkelerin Çeşme'ye bakış açıları olumlu yönde değişecektir" dedi.

Organizasyon Komitesi Başkanı Çağrı Tortop ise yarışmaya 2010 yılında başladıkları dile getirerek, "Miss Exclusive of the World yarışmamız Çeşme Belediyesi'nin verdiği destek ile devam ediyor. Çeşme ve Türkiye'yi Çeşme'den tanıtırken her geçen yıl başarı çıtasını daha da yukarı çekiyoruz. Bunun içinde her yıl işimiz gittikçe daha da zorlaşıyor. Tek amacımız Çeşme'yi diğer ülkelerde başarı ile tanıtabilmek. Yarışmaya katılan güzellerimizi fahri Çeşmeli kabul ediyoruz. Yine Çeşme'de düzenleyeceğimiz 2013 yılında yapılacak yarışmada güzellerimizin masraflarını Çeşme Belediyesi karşılayacak ve dünyaya ev sahipliği yağacağız" diye konuştu.

Yarışmada Meksikalı güzel Casandra Ananke Beccera birinci, Porto Riko'dan Aideliz Hidalgo ikinci, Çek Cumhuriyeti'nden Sarka Cojocarova üçüncü seçildi. Bulgaristan güzeli Kamelia Vasileva Avramova `Bikini Güzeli' seçilirken, Dominik Cumhuriyeti'nden Cherry Jaquez fotojenik güzel oldu. Yetenek güzeli ise Rusya'dan Katerina Fedosejeva seçildi. İlk üç sırada yer alan güzellere Dorsay Pırlanta'dan hediye verildi.

Yarışmaya Türkiye adına katılan Gülce Lale, 33 güzel arasında ilk 15'te yer almasına rağmen ilk 5'e giremedi.



EA(AÖ/SS)