Grup 20.00 sıralarında Galatasaray Lisesi önünde toplandı. Polisin toplu yürümelerine izin vermemesi üzerine Çerkesler, geleneksel kıyafetleriyle 5'şerli 10'arlı gruplar halinde İstiklal Caddesi üzerindeki Rusya Konsolosluğu önünde bir araya geldi.

Polisin konsolosluk çevresinde aldığı geniş güvenlik önlemi dikkatleri çekti.

Çerkesler, "Büyük Çerkes Soykımını Unutturmayacağız”, “Katil Rusya Kafkaslar'dan Defol" yazılı pankartlar açtı.

Meşaleler yakan Çerkesler, "Soykırım Yapanlar Olimpiyat yapamaz”, “21 Mayıs'ı Unutmadık Unutturmayacağız”, “Direnişimiz Sürecek" şeklinde slogan attılar.


Basın açıklamasını okuyan Çerkes Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Kenan Kaplan, "Bilinen en eski tarihlerden bu yana kendi toprakları üzerinde yaşayan Çerkesler istilacı kavimlerin yüzlerce yıl süren saldırılarına göğüs gererek anavatanlarını korudular. Hunlar, Moğollar, Tatarlar, Araplar, Acemler, Turaniler, Ruslar, hatta Yunan ve Romalılar. Hepsi, ama hepsi topraklarımıza sahip olmanın arzu ve şehvetiyle ülkemizi yaktı, yıktı ve halklarımıza ölüm saçtılar.

Dünyanın en eski kültürlerinden birinin taşıyıcısı olan Çerkes halkı, bugün topyekun yok oluş tehdidi altındadır. İnsanlık ailesinin en eski üyelerinden olan bu halkın varlığını devam ettirebilmesi için 50 ülkeye dağılmış Çerkes halkı anavatanlarına dönmeli ve anavatanları Çerkesya'ya sahip çıkmalı ve destek olmalıdır" dedi. (objektifhaber.com)