Olay, bugün saat 14.00 sıralarında kent merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Dilimli Köyü'nde meydana geldi. Aşırı kar yağışı ve tipi nedeniyle trafiğe kapanan yolu açmak için Özel İdare ekipleri kar savurma makinelerini bölgeye gönderdi. Yaya olarak kardeşi 19 yaşındaki Turan Kantar ile birlikte Akpınar Köyü'ne giden 27 yaşındaki Ramazan Kantar, çalışmaları cep telefonu ile görüntülemek istedi. Çekim yaparken dağdan çığın gelmesiyle kar savurma makinesi ile kardeşi Turan Kantar kara gömüldü. Kendisinin de beline kadar karlar içinde kaldığını anlatan Ramazan Kantar, şöyle dedi:

"Cep telefonumla çekim yaparken çığ düştü. Kardeşim tamamen çığ altında kaldı. Kar ile beraber yaklaşık 10 metre kadar sürüklendi. Kardeşimi kar altından çıkardıktan sonra savurma makinesine doğru gittim. Savurma makinesinin sadece yan camını görebiliyordum. İçinde iki kişi vardı. Yaşıyorlardı ve sağlık durumları iyiydi, makine devrilmemişti. Fırtına vardı olay yerinden ayrıldım. Onların yeri sağlamdı. Kurtarmaya çalışsaydık tipide kardeşimle birlikte kaybolurduk." 

Kar yığışı altında kalan operatör ve yardımcısı ise, cep telefonuyla arkadaşlarını arayarak yardım istedi. Olayın ardından Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri arkadaşlarını kurtarmak için bölgeye hareket etti. Kar altında kalan 2 kişinin kurtarılması için Dilimli Köyü camiiden anons yapılarak yardım istendi. Küreklerini ellerine alan köylüler olay yerine gitti.



MA(KS/İD)