M.Akif ERDEM/İSTANBUL, Şile'de fırtına yüzünden batan geminin personelini kurtarmak için denize açılan kurtarma botunun kayalıklara çarparak parçalanması sonucu hayatını kaybeden kaptan Cemil Özben bugün son yolculuğuna uğurlandı. Cemil Kaptan için bugün Üsküdar Küçüksu Merkez Camiinde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Cemil Kaptanın eşi Günay, oğlu Emre, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakçı, Cemil Kaptanın denizci arkadaşları ve sevenleri katıldı.

Cami avlusuna getirilen Türk bayrağı sarılı tabutun önünde duran Emre Özben babasının başından uzun süre ayrılmazken, Kaptanın ağabeyleri taziyeleri kabul etti. 

GÖREVİNE ÇOK SADIKTI, KAPTANLIĞI MÜKEMMELDİ

Cemil Özben'in eşi Günay Özben gazetecilere eşinin işine çok saygılı olduğu ve görevi için gittiğini söylerken, "Böyle durumda denize neden çıkardılar diye soruyorum. Neden? Neden çağırıldı, gidilmeyecek bir yere neden çağrıldı. Kaptanlığı denizde mükemmeldi çok iyiydi, denizcilikte süperdi" diye konuştu.

Öğle namazının ardından Cemil Kaptan için cenaze namazına geçildi. Camii imamı Cemil Kaptan için helallik aldıktan sonra namaza geçildi. Cenaze namazında, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakçı'da saf tuttu. Kılınan Cenaze namazının ardından Bakan Yardımcısı Yahya Baş ve Salih Orakçı'da Cemil Kaptan'ın tabutuna omuz verdi. Cemil Kaptanın Cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Kandilli Mezarlığında toprağa verildi.


YANLIŞ VARSA TESPİT EDİLİR


 Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, faicayla ilgili olarak, "Herhangi bir yanlış varsa onlar tespit edilir. Can kaybedilmiş üç tane, elbette bir takım çalışmalar başlatıldı. Sonucunda inşallah gerçekler ortaya çıkacak. Arkadaşlarımız kendi iradeleriyle oraya çıkıyor, üç dört tane bot vardı bunlardan, bu botlardan bir tanesinde de bu olay olabilirdi. Bu tamamen bir kaza, herhangi bir olumsuzluk varsa bu da araştırma sonucu ortaya çıkar, o zaman gereken yapılır. Bizim bilgilerimiz sadece sizden duyduklarımız ve Genel Müdürlüğün bize söyledikleri" dedi. Bakan Yardımcısı Yahya Baş personelin denize çıkıp çıkmama konusunda inisiyatifleri var mı? şeklindeki bir soruya ise, "Olabilir tabi rahatsız olduğunu söyleyebilir psikolojik rahatsızlığı olabilir, bu işe hazır olmayabilir, kararı kendisi verir. Botu çıkarma yetkisi kaptana aittir. Kaptan uygun buluyorsa çıkar, çıkmazsa kimse onu oradan çıkaramaz ve nitekim çıkmayanlarda olmuştur. Gereken her şey yapılacaktır" diye konuştu.


MAE(FOTOĞRAF)