Geçen yılın Ağustos ayında açılan Bodrum Belediyesi Cemil İpekçi Moda ve Tasarım Atölyesi'nin Dönem Sonu Defilesi Nurol Kültür Merkezi'nde yapıldı. Defileye Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, Gümüşlük Belediye Başkanı DP'li Mehmet Tire, Gündoğan Belediye Başkanı MHP'li İbrahim Birgi, Bodrum Sanat, Eğitim ve Moda Derneği Başkanı Hülya Kocadon, modacı Cemil İpekçi ve davetliler katıldı. 5 eğitmen ve 30 kursiyer tarafından hazırlanan 48 kıyafeti aralarında Ebru Ürün, Belgin Güven, Funda Öncü, Elif Olgaç, Gülhan Yaşin, Nurcan Ertekin, Gülay Erkal, Sibel Altaylar ve Cansu Altay tarafından sergilendi. Modern ve yöresel olarak tasarlanan defilede, kadife, pazen, basma kumaş, iğne oyası ve keçe işlemesi yapılmış kıyafetlerle, özel olarak Bodrum begonvilinden ilham alınarak hazırlanmış kıyafetler sunuldu. Kıyafetler, defileye katılan davetliler tarafından büyük alkış aldı.

Modacı Cemil İpekçi, kadının çok önemli olduğunu ve para kazanması gerektiğini belirtti. İpekçi, şöyle dedi:

"Bodrum'da yaşayan kadınlarımız için bu atölyeyi açarak yaratıcılıklarını, becerilerini ortaya çıkararak sevdikleri işle para kazanmalarını istedik. Elbette ki zorluklar çektik. Sizlerin desteğiyle atölyemiz çok daha iyi yerlere gelerek daha çok kıyafet tasarlayacak ve kadınımız el emeği göz nuru yaptığı kıyafetlerden aile ekonomisine katkı sağlayacak."

Defile sonunda kıyafetleri sergilenen 30 kursiyere sertifikaları verildi. Kıyafetler defile sonrasında satışa çıkarıldı. Elde edilecek gelirin yüzde 70'i kursiyerlere, yüzde 30'u ise Bodrum Sanat, Eğitim ve Moda Derneği döner sermayesine aktarılacak.