Beraberinde Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ile birlikte kente gelen CHP Genel Başkanı Yardımcısı Adnan Keskin, CHP İl Başkanlığında partililere seslendi. AK Parti'nin hem iç hem de dış polikatada başarısız olduğunu öne süren Adnan Keskin, "İktidar ne yazık ki beceriksizliğin ve vizyonsuzluğun temsilcisi haline geldi. Bulunduğumuz yerde stratejik derinlik adı altında bir politika yürütmeye çalıştılar. Güya sınır komşularımızla sıfır sorunlu bir dış politika getireceklerdi. Bütün komşularımızla barış içerisinde yaşayacaktık. 2012'de geldiğimiz süreç tartışma içerisinde olmadığımız ve kırgın olmadığımız hiçbir komşumuz kalmadı" diye konuştu.
Konuşması sırasında bir kadın ayağa kalkarak oğlunun Ardahan Üniversitesi'nde okuduğunu, geçtiğimiz günlerde bir izinsiz gösteriye (BDP'lilerin) katıldığı için tutuklanarak Erzurum Yetkili Mahkemeye gönderildiğini belirterek, Keskin'den yardım istedi. Keskin de konuyu Meclis'e götüreceğini söyledi. 

Adnan Keskin daha sonra milletvekili Ensar Öğüt ile birlikte Ardahan'dan Damal İlçesi'ne geçerek bir dizi açılışa katıldı. Damal Belediye Başkanı Gülcemal Fidan (CHP) tarafından İkizdere köyü camisinin eksikliklerini gideren ve yanına yaptırılan morg ve ölü yıkama evinin açılışını gerçekleştiren Keskin, Atatürk slüeti'nin göründüğü Ata (Yukarı Gündeş), Çaybaşı, Serhat, Mustafa Kemal, İnönü, Cumhuriyet mahallelerine yine belediye olanakları ile yaptırılan cemevlerini açtı.

Adnan Keskin, burada yaptığı konuşmada, "Buradan Sayın Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum. Kendisi diyor ki, 'dindar ve kindar  gençlik istiyorum.' Zaman zaman da CHP Genel Başkanına nüfus müdürü gibi , 'Senin ırkın ne? Senin inancın ne?' diye soruyor. Bir başbakanın kendi yurttaşına böyle bir soru sorması, demokrasi ayıbıdır. Şimdi Başbakanımız halen daha bu anlayışı sürdürüyor. Bizde başbakanımıza kötü ve kem söz söylemeden, buradan farklı iki islam'ı yoruma sahip insanlar olarak, beraberce bu kurdelayı kesiyoruz. Bütün Türkiye'ye ve özellikle Başbakanımıza örnek olmasını diliyoruz. İnşallah Başbakanımız bu mesajı doğru düzgün algılar" diye konuştu.
DB (KS/SSA)