Siverek İlçesi'nde etkili olan sağanak yağış nedeniyle, yaklaşık 2 bin öğrencinin eğitim gördüğü Selimpınar İlkokulu'nda çatıdan akan sulardan sınıfları su basınca, hafta başında eğitime 2 gün ara verilmişti. Yaşanan olumsuzlukların ardından yetkililer bugün okulun onarımı için çalışmalara başladı. İnşaatı yapan firma çatı onarımı ve okulun boyasını yapmaya başlarken, Siverek Belediyesi’ne ait iş makineleri de okulun bahçesini ve yolunu yapmaya başladı.

Okulun bahçesinde ve çevresindeki çalışmalar ile ilgili bilgi veren Siverek Belediye Başkan Vekili Mustafa Hivi Abikoğlu, “Geçtiğimiz günlerde okulun halini gördük, Belediye Başkanımız Ali Murat Bucak bizzat okulu inceleyip bize talimat verdi. Şu anda iş makinelerimiz okulun çevre düzenlemesini yapıyor. Çocuklarımızın böyle bir ortamda eğitim görmesine gönlümüz razı gelmedi. Daha sağlıklı şartlarda eğitimin devam etmesi için gerekli çalışmaları devam ettireceğiz” dedi.

Okuldaki çalışmaları izleyen veliler ise, okulun önceki durumun çok kötü olduğunu söyleyerek, yapılan çalışmalar için Belediye Başkanı Ali Murat Bucak’ a teşekkür etti. Okuldaki onarım çalışmaları devam ettiği için 8 sınıfta eğitime Pazartesi gününe kadar ara verildiği belirtildi.



MS(AAA)