Siverek’te bulunan ve daha önceki şiddetli rüzgar ve sağanak yağmur sırasında çatısı hasar gören Selim Pınar İlköğretim Okulu’nda eğitim, güç şartlar altında sürdürülmeye çalışılıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ihaleye verilerek, geçen yıl eğitime açılan okulun çatısında 1 yıl içerisinde meydana gelen bu tahribat, öğrenci ve okul yönetimini zorda bırakıyor. Bahçe duvarı ve Atatürk büstü olmayan okulda eğitim gören 1500 öğrenci, yağmurlu havalarda çamurlu yolları bata çıka aşarak geldikleri okulda bu kez de neredeyse bileklerine kadar suyla dolan sınıflarda ders görmeye çalışıyor.

Bugün sabah saatlerinden itibaren Siverek’te etkili olan sağanak yağmur, okuldaki eğitimi yine olumsuz etkiledi. Yağmurla birlikte 8 sınıfa yine su sızdı. Çatıdan akan sularla baş edemeyen okul yönetimi, çareyi öğrencilerine evlerine göndermekte buldu.

Yağmur nedeniyle çürük çatıdan akan suların, sınıfları eğitim alınmaz duruma getirdiğini söyleyen öğrenci velisi Mehmet Teber, "Çatıdan akan sular, olduğu gibi sınıflara doluyor. Suyla dolan sınıflarda üşüyen çocuklarım okula geliş ve gidişlerinde ise çamur deryasına dönen yollarda gitmek zorunda kalıyor. Bu okulda yaşanan çilenin biran önce son bulmasını istiyoruz" diye konuştu.

KAYMAKAM OLAYI DOĞRULADI

Sel sularının çatıdan akarak eğitimi aksatması olayının ardından DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Siverek Kaymakamı Hamza Erkal da şartların olumsuzluğundan haberdar olduğunu söyledi. Kaymakam Erkal, "Okulumuz henüz inşaatı yapan müteahhittin kontrolünde. Okuldaki durumdan haberdarım. Ancak yüklenici firmaya talimat verdik. Eğer aksaklıklar giderilmese, firmaya cezai işlem uygulanacak" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Balkır ise "Fırtınada okulumuzun çatısı zarar görmüştü. Okul inşaatını yapan yüklenici firmaya Kaymakamlık aracılığı ile durumu bildirdik. Okulumuzda sınıfların sular altında olmasından bilgim var, okulu gidip gördüm. Gereken yapılacak" dedi.



MS(HK/SS)