Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nden yapılan açıklamada günlerdir devam eden İsrail saldırılarının bağışlar ile yapılan Yetim Merkezine kadar uzandığı belirtildi. Açıklamada , "Dün gece yapılan saldırı esnasında Gazze'deki Yetim Merkezi'miz de isabet almıştır. Merkezin açılışının önümüzdeki ay yapılacak olması nedeniyle içinde kimse yoktu. Bu durum, can kaybını önlemiştir. İsrail'in yaptığı insanlık dışı saldırıları kınarken Gazze halkının yanında olduğumuzu tekrar yeniliyoruz" denildi.


Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, "İsrail dünya kamuoyuna yaptığı açıklamalarda askeri tesisleri ve kendisine saldırı yapılan binaları bombaladığını iddia ediyor. Bunların birer İsrail propagandası olduğunun en açık göstergelerinden biridir Yetim Merkezi'mizin vurulması. Sonuçta burası bir yetim merkezi, eğitim ve sosyal tesistir. Askeri tesis değildir. Üstelik henüz açılışını yapmadığımız için boştur. Bunu nasıl izah edebilirler?" dedi.


CANSUYU'NUN İLK EKİBİ YOLA ÇIKTI

Türkiye'deki hayırseverlerin Gazze halkı için bağışladığı yardımlar nedeniyle Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ekibi Gazze'ye gideceği belirtildi. Hayırseverlerin emanetleri olan yardımlar Gazzeli mağdurlar için dağıtılacağı bildirildi. 


ACİL TALEP SAĞLIK MALZEMELERİNE

Gazze'de özellikle ilaç ve tıbbi malzeme noktasında acil ihtiyacın olduğunu ifade eden Cansuyu Derneği Genel Muhasibi Celal Asiltürk; "Şu anda ilk ve en önemli ihtiyaç sağlık malzemeleri. Yüzlerce insan yaralı. Hastaneler doldu. Malzeme yok. İmkanları da yok. Biz de inşallah Mısır'dan alacağımız sağlık malzemelerini Gazze'ye götüreceğiz. Ayrıca gıda ve giyecek yardımlarını da Gazze halkına ulaştıracağız" şeklinde konuştu.