Canikli, Giresun’da düzenlediği basın toplantısında gündeme ait değerlendirmelerde bulundu. Terörün sıfırlanana kadar mücadeleye devam edeceklerini kaydeden Canikli, “Binlerce terörist imha edilmesi gerekiyorsa binlerce terörist imha edilecek. Önümüzdeki yakın dönem içerisinde hep birlikte bunu göreceğiz. Şu anda zaten sonuçlar ortaya çıkmış durumda. 3 ay gibi kısa bir süre içerisinde 500 kadar terörist zor şartlara rağmen etkisiz hale getirilebiliyorsa bu önemlidir. Bu mücadele sadece AK partinin değil milletimizin mücadelesidir. Çünkü bu milletin bekasına yönelik bir tehdit vardır” dedi.

"Devlet bu mücadelede elde edilen sonuçları propaganda aracı olarak kullanma imkanına sahip değil" diye devam eden Canikli, şunları söyledi:

"Terör örgütü bunu abartarak yapabiliyor ama devlet olarak biz bunu yapma imkanına sahip değiliz. Zaman zaman bu da vatandaş tarafından bize soruluyor. 'Devlet bu rakamları açıklasın, bu görüntüleri yayınlasın' deniliyor ama devlet olmanın bir takım sorumlulukları var. Hassasiyeti olan insanlar ve bölgeler var. Hatta bazen imha edilen terörist sayısının gerçek rakamlarını bile söylememek durumunda kalabiliyor. Milletimiz hiç bir şekilde moralini bozmasın. Bu millet tarihinde buna benzer hadiselerle hep uğraştı. Osmanlı döneminde, Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren bu topraklarda özgür ve bağımsız olarak yaşamanın bedeli maalesef ağır oluyor. Bütün hükümetler de bu toplumsal maliyeti minimize etmek için ellerinden gelen bütün gayreti gösterdi.”

DOĞANKENT BELEDİYE BAŞKANI KABADAYI İHRAÇ EDİLDİ

Canikli, bir süre önce parti disiplin kuruluna sevk edilen Doğankent Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı’nın alınan kadar gereği partiden ihraç edildiğini kaydederek, “Görevi kötüye kullanma ve parti tüzüğüne aykırı davranış nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilen belediye başkanımız Nazmiye Kabadayı için karar verilmiş ve partiden ihraç edilmiştir” dedi.

Nurettin Canikli, geçtiğimiz hafta Espiye Belediyespor üzerinden haksız kazanç elde ettiği iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilen Ak Partili Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere ile ilgili de şunları söyledi:

"Olay nedir, tam olarak bilmiyoruz. Gizlilik kararı alınmış. Yüzeysel bilgiler var. İddiaya göre Espiye Belediyespor’a yönlendirmeler olduğu söyleniyor. Bize bu konularla alakalı hiçbir şikayet gelmedi. Tamamen bizim dışımızda gelişen ve savcılığın başlattığı bir olay. Bu konuda yorum yapamam. Belgeler ve deliller nereye götürürse saygı duyarız. Davanın sonucuna göre bir karar verebiliriz. Ancak İçişleri Bakanlığı ve parti disiplinimizce bir soruşturma başlattık. Biz gerçek neyse onu soruştururuz.”

HK (TM/SSA)