Çanakkale'nin 11 ilçesinde de etkili olan kar yağışı sırasında, Yeni Otogar karşısında 2 otomobil kayarak yoldan çıktı. Maddi hasarla sonuçlanan kazaların ardından buzlanan bölgede tuzlama çalışması yapıldı. Kar yağışı nedeniyle Çanakkale Emniyet Müdürlüğü de alarma geçti. Bölge Trafik Şubesi Müdürlüğü ekipleri Çanakkale yönünden, İstanbul, İzmir ve Bursa yönüne giden tüm araçlarda kontroller yaptı. Zincirsiz ve kış lastiksiz araçların trafiğe çıkmasına izin vermedi.

Kar yağışı nedeniyle Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi Müdürlüğü, bir dizi önlem aldı. Sabah saatlerinde, Marmara Ereğlisi’ndeki BOTAŞ Rafinerisi’ne doğalgaz dolumu yaptıktan sonra Cezayir'e dönüş için yola çıkan, 279 metre boyundaki Cezayir bayraklı 'Mostefa Ben Boulait' adlı tankerin güvenli geçişi için Çanakkale Boğazı, güneyden kuzeye tek yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Gemi trafiğinin, doğalgaz tankerinin geçişini tamamlamasının ardından 14.30'da açılacağı belirtildi.

Acil Afet Müdürlüğü yetkilileri, Yenice İlçesi’ne bağlı 12 köy yolunun buzlanma nedeniyle trafiğe kapandığını bildirdi.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri de Çanakkale’de hava sıcaklığının sıfırın altında 2 derece olduğunu, kar yağışının etkisini gün boyu sürdüreceğini belirtti.