MAKÜ'de Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97'nci yıldönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi. Eğitim Fakültesi önünde düzenlenen etkinlikte, 43’üncü Alay 1’inci Piyade Taburu 1’inci Bölük'ün 15 Haziran 1917'deki yemek listesinde yer alan 'yağlı buğday çorbası' hazırlanarak öğrencilere ikram edildi. Çorbayı içen öğrenciler duygulu anlar yaşarken, şehitler bir kez daha saygıyla anıldı.

MAKÜ’de farkındalık oluşturmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, "Çanakkale Zaferi’nde askerlerimizin bir günde yemiş olduğu karavanayı öğrencilerimize tattırmak istedik. Bugünkü karavanamızdan çıkan 'yağlı buğday çorbasını' öğrencilerimiz tadıyor. Askerlerimizin hangi şartlarda bu vatanı emanet ettiğini göstermek için böyle bir etkinlik düzenledik. Üniversitelerin işi, ileriye yönelik eğitim vermektir. İleriye bakarken kökümüzü de koparmadan, kökümüzden destek alarak ileriye yürümek bizim toplumumuz için en güzeli olacaktır" diye konuştu.

ŞEHİTLERİMİZİ HİSSEDİYORUZ

Sınıf öğretmenliği 4'üncü sınıf öğrencisi Sema Ay, "Sıcak çorbayı içerken duygulandım. Çanakkale şehitlerini anmak için içiyoruz. O dönemde çorbayı bile sıcak içememişler. Şehitlerimizi hissediyoruz" dedi. Öğrencilerden Hüsnü Kılınç da "Şimdiki şartları düşündüğümüz zaman, bu çorbayı yemek olarak yemiyoruz. Çorbanın yanında 2-3 çeşit daha yemek oluyor. O zamanki dönemde bu yemekle savaşmışlar. Anlamlı bir etkinlik olmuş, askerlerimizi daha iyi anladık" dedi.



OÖ(HA/CK)