Aralarında 66 aylıkların da bulunduğu 1’inci sınıf öğrencileri, sabahın erken saatlerinden itibaren aileleriyle birlikte eğitim- öğretim görecekleri okullarının yolunu tuttu. Minik öğrencilerden bazıları, ders zilinin çalmasını anne ve babalarının kucağında bekledi. Bazıları okul bahçelerindeki çocuk parklarında oynadı. Miniklerin Atatürk büstü çevresindeki oyunları ortaya ilginç görüntüler çıkardı.

İlk ders ziliyle birlikte 2012- 2013 eğitim- öğretim yılı, 1’inci sınıflar için uyum haftası adı altında resmen başladı. Öğrenciler dört yıl boyunca eğitim öğretim görecekleri sınıflarına girerek sıralardaki yerlerini aldı. Aileler okulla yeni tanışmanın endişesini yaşayan çocuklarıyla birlikte sınıflara girdi. Buna rağmen bazı öğrenciler gözyaşı döktü. Öğrencilere her yıl olduğu gibi bu yıl da ders kitapları dağıtıldı.

Öte yandan, 4+4+4 eğitim sistemine karşı olan kimliği belirsiz kişi veya kişilerce gece sprey boya ile Gazi İlköğretim Okulu'nun duvarına '4+4+4'e HAYIR' yazdı. Sabah erkenden okula gelen görevliler, fırçayla yazıyı silmeye çalıştı. Ancak '4+4+4'e HAYIR' yazısı tam olarak kaybolmadı.