Çanakkale'de Cuma gecesinden bu yana aralıklarla etkili olan şiddetli lodos ve aşırı yağışlar birçok olumsuzluğu da beraberinde getirdi. Olumsuzluklardan, çamur deryasına dönen Çanakkale Boğazı da nasibini aldı. Aşırı yağışlar nedeniyle dağlardan akan çamurlu yağmur suları Sarıçay kanalıyla denize boşalmaya başladı. Çamur rengindeki suyun hızla denize akmasıyla Çanakkale Boğazı çift renge büründü.

Avrupa yakasında denizin rengi mavi kalırken, Sarıçay'dan akan su nedeniyle Anadolu yakasında ise çamur rengini aldı. Çimenlik Kalesi yanından denize boşalan Sarıçay'dan akan çamurlu su, kuvvetli lodos nedeniyle Nara Burnu mevkiine doğru yayılmaya başladı. Denizin üzerindeki çamurlu suyu gören sahildeki vatandaşlar gözlerine inanamadı. Boğazın belirli bölgelerini kaplayan çamurlu su vatandaşlar arasında endişe yaşattı.

Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, son 3 günde Çanakkale merkezinde metrekareye 92, Ezine'de 136.6, Bozcaada'da 126.8 ve Gökçeada'da ise 52.2 kilogram yağış düştüğünü kaydetti.



BG,EK(AÖ/COŞ)