Türkiye'yi gezerek bu tür işleri yapan Afyonkarahisarlı 46 yaşındaki Şükrü Sandal, yerden yaklaşık 30 metre yükseklikteki minareden sadece beline bağladığı ip ve sarkıttığı merdivenle boya yapınca ilçede korku ve heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu. 40 yıl önce yapılan minarenin geçen süre içerisinde tamir ve boyasını yaptırmayı düşündüklerini belirten Yeşil Cami İmamı Temel Taşçı, "Ancak bunu yapabilecek birisini bulamadık. Dolayısıyla devamlı ertelediğimiz minarenin tamir ve boya işi için bize gelen ustanın teklifi karşısında hemen işe koyulduk. Ustanın cesareti karşısında hem şaşırdık hem de korktuk" dedi.

Boyacı Şükrü Sandal, yaklaşık 30 yıldır boyacılık yaptığını belirten ve sürekli yükseklerde çalıştığı için korkmadığını ifade etti. Sandal, "Bu minarenin 3 katı yüksek olanlarında çalıştım. Merdiveni minareden sarkıtırken aynı zamanda belimden bir iple kendimi güvenceye alıyorum. Yükseklerde çalışmaya alıştım. Kendimi yerde görüyormuşum gibi geliyor ama beni görenler çok korkuyor" diye konuştu.

Ölüme meydan okurcasına işini yapan boya ustasını meraklı gözlerle izleyenler ise ellerini açıp Şükrü Sandal için dua etmekten kendini alamıyor.