Olay, geçen cuma günü merkez Meram İlçesi Loras Mahallesi'nde meydana geldi. Çiftçi İsmail Güçer'e ait ağıldan 8 koyun çalındı. Güçer de polise ihbarda bulundu. Çevredekilerin koyunları çalan kişilerin kullandığı otomobilin plakasını vermesi üzerine polis, otomobilin kiralık olduğunu saptadı.

Kiralayan kişilerin de hırsızlıktan sabıka kaydı bulunan U.T. (29) ve kardeşi M.T. (19), olduğunu belirleyen polis, 2 kardeşi gözaltına aldı. 2 kardeş, çaldıkları 8 koyunu, kendilerine yardımcı olan arkadaşları A.B. (17) ve A.K. (17) ile beraber 2 otomobil ve kamyonetle taşıdıklarını, ardından adak adayanlara kurbanlık satan M.B.'ye (25) yaklaşık 3 bin TL'ye sattıklarını itiraf etti. Paranın bir kısmıyla ev kirasını ödediklerini öne süren 2 kardeşin, "Birikmiş ev kiramızı ödemek için koyun çaldık. Paranın bin 500 lirasını kiraya ödedik. Geri kalanı harcadık" dediği öğrenildi.

2 kardeşin itirafının ardından arkadaşları da gözaltına alındı. Yapılan sorgulamanın ardından Adliye'ye sevk edilen şüphelilerden U.T., kardeşi M.T. ile arkadaşı A.B., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. A.K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


--------

U.T.: Uğur Toprak

M.T.: Muhammet Toprak

A.B.: Abidin Bayboğan

A.K.: Abdülkadir Küçükkabadayı