Olay İlkadım İlçesi Kale mahallesi Bankalar Caddesi'nde meydana geldi. Uyuşturucu suçundan sabıkası bulunan Yücel D., iddiaya göre bir giyim mağazasına müşteri gibi girdikten sonre erkek reyonundan bir kot pantolon alarak soyunma kabinine girdi. Kot pantolonun üzerindeki güvenlik düğmesini kopartan şüpheli, giyim mağazasından çıkmak isterken durumundan şüphelenen güvenlik görevlisi tarafından durduruldu. Çantayı inceleyen görevli çalıntı pantolonu bulunca polisi aradı. Olay yerine gelen polis Yücel D.'yi gözaltına alarak polis merkezine götürdü.

İFADESİ ŞAŞIRTTI

Polis merkezinde suçunu itiraf eden Yücel D., "İşyerine pantolon çalmak amacıyla girdim. Kot pantolonu alarak soyunma kabinine girip güvenlik düğmesini elimle koparttım. Pantolonun bel kısmı bu sırada biraz yırtıldı. Çantaya koyup dışarı çıkarken güvenlik görevlisi yakaladı" dedi. Şüphelinin itirafının devamında söylediği, "Daha önce de bu mağazadan spor ayakkabı çaldım. Ama üzerinde barkot yoktu. Bu ayakkabıyı 3 gün giydikten sonra çöp toplayan ve ayakkabısı yırtık olan bir çocuğa hediye ettim. Daha sonra aynı mağazadan, yine üzerinde güvenlik barkotu olmayan bir spor ayakkabısı daha çaldım. Ekonomik şartlardan dolayı bu yolu seçtim" sözleri ise polisleri şaşırttı.

Polisteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tukuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



HÇ(İS/COŞ)



Yücel D.: Yücel Demir