Adana'da işyerlerinin duvarlarını delip, kasaların kilit göbeklerini kırarak soygun gerçekleştiren şebekenin peşine düşen Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Bürosu ekipleri, geçen hafta çalınan altın ziynet eşyalarından bazılarını merkez Yüreğir İlçesi Ulubatlıhasan Mahallesi'ndeki bir kuyumcuda buldu. Kuyumcunun güvenlik kamerası kayıtlarında yapılan incelemede, altınları satan biri kadın 2 kişi yakalandı. Bu şüphelilerin ifadeleriyle şebekenin diğer 6 elemanı de deşifre edildi. 'Kasacı Ömer' lakaplı elebaşı Mehmet Acar'ın yardımcısı olduğu öne sürülen 32 yaşındaki Bedri Aksoy ile birlikte 4 şüpheli, sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

'YAĞMURLU HAVALARI SEÇİYORMUŞ

Soruşturması derinleştiren polis, duvar delerken çıkan seslerin gök gürültüsü sanılması için özellikle yağmurlu havalarda soygun yaptığı anlaşılan elebaşı Mehmet Acar'ın merkez Yüreğir İlçesi Yakapınar Mahallesi'ndeki bir evde saklandığı bilgisini aldı. Yapılan operasyonda Mehmet Acar, eşi Saadet Acar ile birlikte yakalandı. Evde yapılan aramada yaklaşık 300 bin lira değerinde altın ziynet eşyası ele geçirildi.

Hırsızlık suçundan poliste 22 kaydı olan Mehmet Acar'ın, çaldığı altınları 3 çocuk annesi eşi Saadet Acar'a verip, çeşitli kuyumcularda sattırdığı saptandı.

Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Mehmet Acar tutuklandı, eşi Saadet Acar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.



FK(OA/COŞ)