Edinilen bilgiye göre, Cumartesi akşamı Küçükçekmece’deki evine giden kuyumcu Uygun Kurt, büyük şok yaşadı. Gündüz saatlerinde eve giren hırsız, salondaki plazma televizyon ve yatak odasında sakladıkları ziynet eşyalarının çalındığını fark eden Kurt, Sefaköy Polis Merkezi'ne giderek hırsızlık müracaatında bulundu.


Uygun Kurt, pazartesi sabahı Sefaköy’deki Hilal Kuyumculuk isimli mağazasını açtı. Bu sırada dükkana giren bir kişi altın bozdurmak için geldiğini söyledi. Cebinden yaklaşık bin 500 lira değerinde bir avuç yüzük ve küpe çıkartarak tezgaha koydu. Altınları gören kuyumcu gözlerine inanamadı. Tezgah üzerindeki yüzükler ve küpe, iki gün önce evinden çalınan altınlardı.


Altınları tartıya koyarak fiyat veren Kurt, müşteriye üzerinde nakit kalmadığını söyleyerek para isteyeceğini söyledi ve telefona sarıldı. İşyerine gelen hırsızı oyalayan kuyumcu, Küçükçekmece Asayiş Büro Amirliği'ni arayarak durumu bildirdi. İhbarın ardından olay yerine gelen polisler, mağazaya giderek altınları satmak isteyen hırsızı ve kuyumcuya gelmek için kullandığı korsan taksinin şoförünü gözaltına aldı. Asayiş Büro Amirliği dedektiflerinin yaptığı incelemede, altınları satmaya çalışan kişinin hırsızlıktan sabıkalı Yunus V. olduğunu tespit edildi. Asayiş Büro’da ifadesi alınan sabıkalı hırsız, kuyumcuya ait evden hırsızlık yaptığını itiraf etti.


Asayiş Büro Amirliği'ne gelerek altınları geri alan kuyumcu Uygun Kurt, çalınan yüzüklerin, evli ve zor duruma düşen bir kadından satın aldığını, tekrar kendisine satmak için söz verdiği için evde sakladığını söyleyerek "Dükkana gelen kişi altın bozdurmak istedi. Altınları görünce gözlerime inanamadım. Evimden çalınan altınlar tezgahın üzerinde duruyordu. Hırsızı oyalayarak hemen polise haber verdim. O an neler hissettiğimi kelimelerle ifade etmekte zorlanıyorum" diye konuştu.


Gözaltına alınan Yunus V. ve korsan taksi şoförü alınan ifadelerinin ardından savcılığa sevkedildi.