CNN Türk’ten Murat Aydın’ın haberine göre; Halkın Hukuk Bürosu'ndan ihraç edilen ve aynı zamanda Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şube Başkanlığı görevinden alınan avukat Taylan Tanay, gece saat 00.10 sularında Avcılar'daki evinin önünde silahlı saldırıya uğradı.

Taylan Tanay'a silahlı saldırı düzenleyenler ellerindeki sopalarla, Tanay'ın otomobilinin camlarını da kırarak kaçtı.

Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede inceleme yaparken, iki adet 9 milimetrelik boş kovan buldu.

Olay yerinde görüşülen Taylan Tanay, "Evimin önüne geldiğimde şüpheli bir durum sezinledim. Hatta bu yüzden evin ön tarafına arabayı park edeceğime arka tarafa park ettim. Arabadan indiğim sırada ise bu saldırı gerçekleşti" dedi.

Taylan Tanay'ın ölüm tehditleri aldığı biliniyordu.

Tanay, daha sonra emniyete giderek ifade verirken, polis de kaçan saldırganların yakalanması için operasyon başlattı.

HALKIN HUKUK BÜROSU İHRAÇ ETMİŞTİ

Taylan Tanay, cezaevinden çıktıktan sonra Halkın Hukuk Bürosu ile sorunlar yaşamış, büro Taylan hakkında ağır ithamlar içeren bir duyuruyu internet sitelerinden paylaşmıştı. Büroyla ilişkisi kesilen Taylan Tanay, daha sonra Çağdaş Hukukçular Derneği'nin İstanbul şube başkanlığından da el çektirilmişti. 

İŞKENCEYLE ÖLDÜRÜLENLERİN VE İŞÇİLERİN AVUKATLIĞINI YAPTI

Tanay, dergi dağıtırken gözaltına alınan, karakolda ve tutuklandığında gördüğü işkence sonucu öldürülen Engin Çeber’in avukatlığını yapmıştı.

Yine dergi dağıtırken vurulan ve sakat kalan Ferhat Gerçek’in, hasta mahpus Güler Zere’nin, karakolda vurularak öldürülen Festus Okey’in, parasız eğitim istedikleri için tutuklanan Berna Yılmaz ile Ferhat Tüzer’in, yazdıkları nedeniyle yargılanan Adıyaman'da gazeteci Hacı Boğatekin'in avukatlığını yaptı.

Ayrıca direnen Kazova, Hey Tekstil, Rosateks işçilerinin de avukatlığını yaptı.

Tanay 18 Ocak 2013’te gözaltına alınmış, 21 Ocak’ta tutuklanmıştı. Gözaltında zorla parmak izi alınmak istenmesi üzerine darp edildi. 21 Mart 2014’e kadar Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu kalan Tanay iki ay öncesine kadar Halkın Hukuk Bürosu çalışanıydı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Genel-İş Sendikası’nın da avukatlığını yapan Tanay, tutukluluğunun altı ayı geçmesi üzerine işten çıkarılmıştı.

Tanay iki dönem de Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi başkanlığı görevini yürüttü. ÇHD İstanbul Şubesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada saldırıyı kınadı.