Kahramanmaraş'ın Doğukent Mahallesi'nde bulunan çadır kentte toplanan bir grup Suriyeli, Kurban Bayramı nedeniyle kentteki sivil toplum örgütlerinin organizesiyle dağıtılan giyim yardımlarını alamadıklarını öne süren eylem yaptı. Çadır kentte yürüyen Suriyeliler ile polisler arasında çıkan arbedede 2'si polis 3 kişi hafif yaralandı. Atılan taşların isabet ettiği çevik kuvvet ekiplerini taşıyan minibüs ve bazı araçlar zarar gördü.

Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde tedaviye alınan yaralılar, bugün taburcu edilirken Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Metin Aşık da, Suriyeliler'in temsilcileriyle birer görüşme yaparak sorunlarını tespit edip çözülmesi için çalışma başlattı.

7 YARALI GELDİ

Bu arada Suriye'nin İdlip kentine bağlı Harim İlçesi ve Azmarin ve Salkin kasabalarında çıkan çatışmalarda yaralanan 7 kişi ise yakınları tarafından Reyhanlı İlçesi'nin Öncüpınar Sınır Kapısı'na getirildi. Yaralılar, sınırda bekletilen ambulanslarla götürüldüğü Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Durumu ağır 4'ü ise ilk müdahale ardından Antakya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Harim İlçesi'nde süren çatışma süsleri ise Reyhanlı'nın Beşaslan Köyü'nden duyulurken yükselen dumanlar ise çıplak gözle görülüyor.