Lara'daki Concorde De Luxe Resort Otel'de yapılacak ve iki gün sürecek sempozyuma Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de katılacak. Yurt içi ve yurt dışından iş, medya ve sanat dünyasından tanınmış kişilerin konuşmacı olarak yer alacağı sempozyuma, 81 ilden davet edilen basın kartı sahibi kadın gazetecilerin yanı sıra yurt dışından da yaklaşık 30 kadın medya mensubu katılacak. Beş oturumda gerçekleşecek sempozyum, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya'nın açılış konuşmalarıyla başlayacak.

İLK OTURUMUN MODERATÖRÜ ARZUHAN DOĞAN YALÇINDAĞ

Sempozyumun 'Medyada Kadın Algısı' başlıklı ilk oturumunun moderatörlüğünü Doğan TV Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ yapacak. Bu oturumda Şanlıurfa Milletvekili ve TBMM Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Medyanın Rolü Alt Komisyonu Başkanı, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı Zeynep Karahan Uslu, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya, Yunanistan Channel 9 TV'den Eliza Lympousı ve ABD Women in Media And News'tan Jennifer L. Pozner konuşmacı olarak yer alacak.

'MEDYA YÖNETİMİNDE KADIN'

Sabah Gazetesi'nin politika yazarı Nur Batur'un moderatörlüğünü yapacağı 'Medya Yönetiminde Kadın' konulu ikinci oturumda ise Birleşmiş Milletler (BM) Nüfus Fonu (UNFPA) Türkiye Ofisi Toplumsal Cinsiyet Programları Proje Koordinatörü Meltem Aağduk, Show TV Haber Genel Yayın Yönetmeni Tuba Atav, Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, Pembe Pusula Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Neslihan Çelik Alkoçlar, KKTC Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) Haber Ajansı'ndan Özgül Gürkut Mutluyakalı, Azerbaycan Kafkasya Medya Merkezi Başkanı Sevil Nuriyeva bildiri sunacak.

'MEDYA, KADIN VE HUKUK'

Sempozyumun üçüncü oturumu, 'Medya, Kadın ve Hukuk' başlığını taşıyor. Oturumun moderatörlüğünü Ak Parti MKYK Üyesi Edibe Sözen yapacak. Bu oturumda Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk, Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Ayşegül Güngör, Star Gazetesi Yazarı Sibel Eraslan, Aileyi Koruma ve Destekleme Derneği (AKODDER) Başkanı Filiz Çolakbayrakdar, KKTC Volkan Gazetesi'nden Makbule Ötüken, ABD International Herald Tribune'den Nicole Dominique Pope görüşlerini dile getirecek.

SEMPOZYUMUN İKİNCİ GÜNÜ

Sempozyumun ikinci günü gerçekleştirilecek dördüncü oturumun moderatörü, yazar ve spiker Ayşenur Yazıcı; oturumun başlığı ise 'Kadın Haklarının Gelişmesinde ve Kadına Yönelik Sosyal Projelerde Medyanın Rolü'. Bu oturuma konuşmacı olarak Medya İzleme Grubu (MEDİZ) Çalışma Grubu Üyesi Doç. Dr. Hülya Uğur Tanrıöver, Hürriyet Gazetesi'nden Zeynep Güncanlı, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aylin Görgün Baran, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Danışmanı Ayşe Keşir, Medyasofa Girişim Grubu Başkanı Saniye Öztürk, Belçika'dan Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi Başkan Yardımcısı A. Maria Darmanın katılacak.

'TV PROGRAMLARINDA VE REKLAMLARDA KADIN'

Moderatörlüğünü sanatçı Meltem Cumbul'un yapacağı son oturum 'TV Programlarında ve Reklamlarda Kadın' başlığını taşıyor. Bu oturumda TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mine Gencel Bek, CNN Türk'ten Şirin Payzın, Yumurcak TV Genel Yayın Yönetmeni Meryem Akbal, Birleşik Arap Emirlikleri Middle East Broadcasting Center- MBC TV'den Khozama Osmat, İtalya Agenzia Giornalistica İtalia (AGİ) Haber Ajansı'ndan Daniela Paulo Viglione konuşacak.

Sempozyum, katılımcılar ve konuşmacılara katılım belgesinin dağıtımının ardından Antalya gezisi ile sona erecek.



BT(SU/CK)