Simav İlçesi’ne 23 kilometre uzaklıktaki Efir Köyü yakınlarında dün saat 14.00 sıralarında meydana gelen olayda, kısa süre önce karne sevinci yaşayan Kınık İlköğretim Okulu 5’inci sınıf öğrencisi Ömer Kadir Keskin, aynı sınıftaki arkadaşı 11 yaşındaki Fahri Candan ve okulun 8’inci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Süleyman Sami Durmuş, gezmek için köyün yakınındaki sulama göletinin bulunduğu bölgeye gitti. Göletin buz tuttuğunu gören 3 çocuk, yaklaşık 20 metre uzaklıktaki karşı kıyıya üzerinden yürüyerek geçmek istedi. Göletin üzerinde bir süre ilerleyen çocuklardan Ömer Kadir Keskin, biranda buzun kırılmasıyla suya gömüldü, arkadaşları ise dönüp son anda canlarını kurtardı. Şoka giren 2 çocuk, koşarak köye gidip yakınlarından yardım istedi. Köyüler göletin bulunduğu bölgeye giderken jandarmaya da bilgi verdi.

İLK ARAMA SONUÇ VERMEDİ

Jandarma ekipleri ve köylüler gölet çevresinde minik Kadir’i aramaya başladı. Diğer taraftan da arama- kurtarma ekiplerinden yardım istendi. Hava kararıncaya kadar süren aramalara rağmen bir sonuç elde edilemedi ve çalışmalara son verildi.

DİĞER ÇOCUĞUN ANNESİ KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Gölete düşmekten son anda kurtulan Fahri Candan ve Süleyman Sami Durmuş olayın şokundan kurtulamadı ve sağlık ekipleri tarafından Simav Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastaneye giden Fahri Candan’ın annesi Fadime Candan oğlunu sedyede görünce kalp krizi geçirdi. Doktorların müdahale ettiği talihsiz kadın tedaviye alındı. Halen tedavileri süren 3 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

DİPTEKİ ÇAMURA SAPLANMIŞ

Kütahya İl Afet Acil Durum Merkezi’nden gelen 3 dalgıç, saat 08.00 sıralarında gölette yeniden arama çalışması başlattı. Çalışmaları yerinde görmek üzere Vali Kenan Çiftçi de bölgeye geldi. Yaklaşık yarım saatlik çalışmanın ardından, dalgıçlar, minik Kadir’in dipte çamura saplanan cesedine ulaştı. Acı haberi alan anne 25 yaşındaki Nuriye Keskin ve yakınları sinir krizi geçirdi. Genç anneyi, olay yerinde çalışmaları izleyen Vali Kenan Çiftçi teskin etmeye çalıştı.

İSTANBUL’DAKİ BABA GELMEDİ

Derslerinde başarılı bir öğrenci olduğu öğrenilen küçük Kadir’in cansız bedeni göletten çıkartıldı ve Simav Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. İstanbul’daki bir inşaatta işçi olarak çalışan baba Metin Keskin’in eşiyle bazı sorunlar yaşadığı ve bu nedenle olayı öğrenmesine rağmen köye gelmediği belirtildi. Jandarmanın olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.